Ο αντ’ αυτού ή αλλιώς εθνικός κοριός Λαλάει και το παίζει αδικημένος και στοχοποιημένος. Ο χαχανούλης δεν θα τον ρωτήσει αλλά το in, όσες Slapp αγωγές και αν του ρίξει, το Κράτος Δικαίου θα στηρίξει
Οι συλληφθέντες για τρομοκρατία δεν είναι πολιτικοί κρατούμενοι, τονίζει η EE
Τις προσπάθειες χαρακτηρισμού των συλληφθέντων για τη 17Ν ως «πολιτικών κρατουμένων» καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του επιτρόπου, αρμόδιου για τη Δικαιοσύνη, Αντόνιο Βιτορίνο.
Τις προσπάθειες χαρακτηρισμού των συλληφθέντων για τη 17Ν ως «πολιτικών κρατουμένων» καταδίκασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διά στόματος του επιτρόπου, αρμόδιου για τη Δικαιοσύνη, Αντόνιο Βιτορίνο.
Συγκεκριμένα, έπειτα από ερώτηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Μαρίνου, ο Ευρωπαίος επίτροπος ανέφερε ότι η απόφαση-πλαίσιο για το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης περιλαμβάνει σαφέστατα την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων στο πεδίο εφαρμογής του και προσέθεσε με έμφαση ότι «η πολιτική φύση του τρομοκρατικού αδικήματος δεν μπορεί να προβληθεί ως δικαιολογία για τη μη εκτέλεση της σχετικής ποινής».
Ο Αντόνιο Βιτορίνο τόνισε ότι «τρομοκρατική πράξη είναι κάθε πράξη που διαρρηγνύει τον πολιτικό, οικονομικό ή κοινωνικό ιστό μιας χώρας» επισημαίνοντας ότι «για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν υπάρχει νομική διευθέτηση για πολιτικούς κρατουμένους στα δημοκρατικά και ευνομούμενα κράτη της ΕΕ ούτε ευσταθεί η αιτιολόγηση οποιασδήποτε τρομοκρατικής πράξης με βάση ιδεολογικά ή πολιτικά κίνητρα».
Ο Ευρωπαίος επίτροπος επανέλαβε ότι «άμεσος στόχος της Επιτροπής είναι η μεταφορά στο εθνικό δίκαιο των κρατών-μελών της ΕΕ, της απόφασης πλαισίου για το ευρωπαϊκό ένταλμα συλλήψεως καθώς και η συνεργασία των αστυνομιών των κρατών μελών μεταξύ τους και η συνεργασία με την αντιτρομοκρατική μονάδα της ευρωπαϊκής αστυνομικής δύναμης Europol».
Τέλος, επισήμανε ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και μεταξύ των δικαστικών Αρχών των χωρών της ΕΕ, ενώ ανέφερε ότι μέσα στο 2003 θα υπάρξει πρωτοβουλία της Επιτροπής η οποία θα στοχεύει στον εντοπισμό των πηγών χρηματοδότησης των τρομοκρατικών οργανώσεων.
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου