Σημαντική πτώση 1,4% την Τετάρτη το ΧΑΑ – Στις 1.773,56 μονάδες ο γενικός δείκτης
Με σημαντική πτώση 1,4%, στις 1.773,56 μονάδες έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΑ, καθώς από νωρίς έγιναν αισθητές οι πιέσεις στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπως συνέβη και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές. Ο τζίρος κυμάνθηκε γύρω στις 73,5 εκατ. ευρώ.
37
Οι πιέσεις που εμφανίστηκαν στους τίτλους υψηλής κεφαλαιοποίησης και ειδικότερα τη μετοχή του ΟΤΕ, ανέτρεψαν το αρχικά καλό κλίμα κατά τη συνεδρίαση του ΧΑΑ την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να διατηρηθούν μέχρι το κλείσιμο οι πτωτικές τάσεις. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,4%, στις 1.773,56 μονάδες. Ο τζίρος κυμάνθηκε γύρω στις 73,5 εκατ. ευρώ.
Οι επιμέρους δείκτες έκλεισαν όλοι με απώλειες και τις μεγαλύτερες είχαν ο Ασφαλιστικός με 4,25%, των Συμμετοχών με 4,13%, των Ειδών-Λύσεων Πληροφορικής με 3,17% και των Εκδόσεων με 2,74%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 1,62%, της μεσαίας κεφαλαιοποίησης έχασε 1,31% και της μικρής κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 1,58%. Όσον αφορά τη μετοχή του ΟΤΕ αυτή κατέγραψε απώλειες 3,68%. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 44 σημείωσαν άνοδο, 280 υποχώρησαν και 31 παρέμειναν αμετάβλητες.
Εν τω μεταξύ, στην αναθεώρηση των τριών βασικών δεικτών του Χρηματιστηρίου (υψηλής, μεσαίας και μικρής κεφαλαιοποίησης) προχώρησε την Τετάρτη η αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης.
Η βασικότερη αλλαγή αφορά την σύνθεση του δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, όπου εισάγεται η μετοχή του ΟΠΑΠ και απομακρύνεται η μετοχή της ΕΥΔΑΠ. Επίσης, αποφασίστηκε η δημιουργία ενός νέου βασικού δείκτη, στον οποίο θα περιλαμβάνεται το σύνολο των μετοχών που απαρτίζουν τους τρεις άλλους δείκτες. Οι αλλαγές αυτές θα ισχύσουν από τις 2 Δεκεμβρίου 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τροχαία – Γιατί πρέπει να είμαστε διπλά προσεκτικοί το καλοκαίρι
- «Ο Έμπολα μπορεί να νικηθεί»: Η Ουγκάντα ανακοίνωσε την ίαση του τελευταίου μολυσμένου ασθενή
- Εξαιρετικός ο Πουλακίδας στο Λας Βέγκας υπό το βλέμμα του Μπαρτζώκα (vid)
- Επισήμως κυβέρνηση υποδίκων και για τον ΟΠΕΚΕΠΕ η Νέα Δημοκρατία
- Ακρίβεια: Προς νέα άνοδο ο πληθωρισμός τροφίμων – Οι ακραίοι καύσωνες «πιέζουν» περισσότερο από τον πόλεμο
- Είναι η Μάσα και ο Αρκούδος πράκτορας του Πούτιν; – Σάλος στη Βρετανία για την «πλύση εγκεφάλου στα παιδιά»
- Πτήσεις: Η μεσαία θέση στα αεροπλάνα παύει να είναι ενοχλητική – Τι λανσάρουν αεροπορικές εταιρείες
- Σταύρος Φλώρος: Επέστρεψε στην Ελλάδα – Ποια είναι η κατάσταση της υγείας του
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/presley-roozenburg-qXIn8tF6VTI-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442