Στο Βουκουρέστι ο Λ.Αντωνακόπουλος για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Rom Telecom
Τη Ρουμανία επισκέπτεται ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λευτέρης Αντωνακόπουλος, προκειμένου να συζητήσει με τη ρουμανική κυβέρνηση το θέμα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Rom Telecom.
38
Εξελίξεις αναμένονται έως την Τετάρτη σχετικά με το θέμα των επενδύσεων που έχει κάνει ο ΟΤΕ στη Ρουμανία, στην εταιρεία Rom Telecom, για τις οποίες έχει δημιουργηθεί θόρυβος αναφορικά με την αναγκαία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Λευτέρης Αντωνακόπουλος, συνοδευόμενος από ανώτατα στελέχη του Οργανισμού, βρίσκεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στο Βουκουρέστι, προκειμένου να έχει σειρά επαφών με αξιωματούχους της ρουμανικής κυβέρνησης και κυρίως με τον υπουργό Οικονομικών της χώρας. Στις συναντήσεις αυτές θα αναζητηθούν λύσεις στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Rom Telecom.
Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του κ. Αντωνακόπουλου, η Rom Telecom, για να γίνει ανταγωνιστική και να αποδώσουν όπως πρέπει οι επενδύσεις που έχουν γίνει ήδη από τον ΟΤΕ, χρειάζεται πρόσθετα κεφάλαια ύψους περίπου 450 δισ. δραχμών. Από αυτά ο ΟΤΕ μπορεί να καλύψει τα 250 δισ. και τα υπόλοιπα θα τα αναζητήσει μέσω ομίλου τραπεζών, με τις οποίες έχει ήδη έλθει σε επαφή.
Για το λόγο αυτό ζήτησε από το ρουμανικό Δημόσιο να απαντήσει μέσα σε καθορισμένα χρονικά πλαίσια εάν είναι διατεθειμένο να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Την περασμένη Πέμπτη η ρουμανική Βουλή, στην οποία ήλθε το θέμα, αποφάσισε να δώσει το πράσινο φως για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως το ρουμανικό Δημόσιο να συμμετάσχει σε αυτήν. Στόχος της επίσκεψης του κ. Αντωνακόπουλου στο Βουκουρέστι είναι να εξετάσει από κοινού με τη ρουμανική κυβέρνηση τις λεπτομέρειες αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
- Κυβερνοεπίθεση στον ιστότοπο της κενυατικής προεδρίας – Οι χάκερ ζητούσαν ως λύτρα 5 bitcoin
- Βραζιλία: Το Ανώτατο Δικαστήριο απαγόρευσε στον Μιλέι να επισκεφθεί τον πρώην πρόεδρο Μπολσονάρο
- Πυρκαγιές στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη – Εκκενώθηκαν ισραηλινοί οικισμοί
- Τουριστικό «μπαμ» λόγω Μουντιάλ
- Άλλαξαν μωρά στο μαιευτήριο και το λάθος έγινε αντιληπτό μετά από 38 χρόνια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442