Αψογη η διεξαγωγή των εκλογών κατά τον α γύρο, δηλώνει ο Κώστας Σκανδαλίδης
«Οι εκλογές διεξήχθησαν με άψογο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών γύρω στις 7 το απόγευμα, την ώρα που έκλειναν οι κάλπες. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους και τους κάλεσε να ψηφίσουν και τη δεύτερη Κυριακή, όπου βεβαίως χρειαστεί.
38
«Οι εκλογές διεξήχθησαν με άψογο τρόπο» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης γύρω στις 7 το απόγευμα, την ώρα δηλαδή που κλείναν οι κάλπες για τις Δημοτικές και Νομαρχιακές εκλογές. Ο κ. Σκανδαλίδης ευχαρίστησε τους επικεφαλής των συνδυασμών ειδικά στο Δήμο Αθηναίων, όπου παρουσιάστηκαν τα γνωστά προβλήματα με τα δημοτολόγια και τους εκλογικούς καταλόγους, για τη συνεργασία τους.
Ο υπουργός Εσωτερικών ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους που άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα με υπευθυνότητα και ωριμότητα και τους κάλεσε να κάνουν το ίδιο και την επόμενη Κυριακή, όπου βεβαίως δεν εκλεγεί νομάρχης ή δήμαρχος από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.
Επίσης, ο κ. Σκανδαλίδης δεσμεύτηκε ότι στις επόμενες εκλογές, τις βουλευτικές του 2004, οι εκλογείς θα ψηφίσουν «δίπλα στα σπίτια τους με άψογους εκλογικούς καταλόγους».
Από τις αρχές Οκτωβρίου έως σήμερα έγιναν 527.080 κλήσεις στο τηλεφωνικό κέντρο 1464, ενώ από τις 17 Απριλίου έως σήμερα 2.223.352 κλήσεις. Όπου παρουσιάστηκε πρόβλημα, οι ψηφοφόροι μετακινήθηκαν με ταξί και μίνι μπας ναυλωμένα από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ειδικότερα, 9.521 δρομολόγια ταξί μετέφεραν 28.560 ψηφοφόρους και 756 δρομολόγια μίνι μπας μετέφεραν 3.780 ψηφοφόρους από το εκλογικό κέντρο, όπου δεν βρέθηκαν τα ονόματά τους στο σωστό εκλογικό κέντρο. Μέχρι σήμερα περίπου 850 άτομα πήραν βεβαιώσεις από τον Δήμο Αθηναίων ότι βρίσκονται γραμμένοι στα δημοτολόγιά του και έτσι μπόρεσαν να ψηφίσουν, ενώ ο αριθμός στην υπόλοιπη Ελλάδα έχει υπερβεί τις 2.500.
Δήλωση Δημήτρη Παξινού
Με δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός αναφέρθηκε στη συμβολή του δικηγορικού σώματος στην άψογη διεξαγωγή των εκλογών. Ο κ. Παξινός δήλωσε: «Η συμβολή του δικηγορικού σώματος (δικηγόρων και ασκουμένων δικηγόρων) στον α΄γύρο των νομαρχιακών και δημοτικών εκλογών υπήρξε μεγάλη και συνέβαλε καθοριστικά στην άψογη διεξαγωγή της εκλογικής αναμέτρησης.
»Παρά τα γνωστά προβλήματα που υπήρξαν κατά την προετοιμασία των εκλογών, οι δικηγόροι δικαστικοί αντιπρόσωποι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και αφ ενός εκπροσώπησαν αντάξια το δικηγορικό κόσμο, αφ ετέρου έδωσαν τη δυνατότητα στους Έλληνες πολίτες να ασκήσουν ακώλυτα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα της εκλογής των αρχόντων της Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- H οφθαλμαπάτη των «αόρατων» παπουτσιών: Ούτε σανδάλια, ούτε μπαλαρίνες – Τι είναι;
- Άργος: Εγκεφαλικά νεκρός ο 20χρονος που πυροβόλησαν αστυνομικοί – Βίντεο ντοκουμέντο
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442