Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μέλη του ΕΛΑ οργάνωσαν τη δολοφονία του Πέτρου Μπάμπαλη

Μέλη του ΕΛΑ οργάνωσαν τη δολοφονία του Πέτρου Μπάμπαλη

Νέα στοιχεία έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία πέντε μέλη του ΕΛΑ οργάνωσαν τη δολοφονία του απότακτου αστυνομικού Πέτρου Μπάμπαλη, τον Ιανουάριο του 1979. Τα ονόματα των ατόμων αυτών είναι γνωστά στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

53

Σε νέα στοιχεία οδήγησαν οι έρευνες την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με τα οποία πέντε μέλη του ΕΛΑ οργάνωσαν τη δολοφονία του απότακτου αστυνομικού Πέτρου Μπάμπαλη, τον Ιανουάριο του 1979. Τα ονόματα των ατόμων αυτών είναι γνωστά στους αξιωματούχους της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Το Βήμα την Τετάρτη, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι μεταξύ των πέντε μελών του ΕΛΑ που σχεδίασαν και εκτέλεσαν την συγκεκριμένη ενέργεια ήταν ο Χρήστος Τσουτσουβής και ακόμη ένα πρόσωπο, που δεν βρίσκεται εν ζωή, το όνομα του οποίου ουδέποτε έχει γνωστοποιηθεί, ωστόσο περιλαμβάνεται σε φάκελο της Στάζι, όπου αναφέρεται ως δράστης της δολοφονίας.

Τα νέα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εμφανίζουν 17Ν και ΕΛΑ να έχουν συναποφασίσει την εκτέλεση του Π.Μπάμπαλη από το 1973, ωστόσο η απόφαση υλοποιείται αργότερα.

Ο σχεδιασμός της δολοφονίας του Π.Μπάμπαλη άρχισε αμέσως μετά την δολοφονία του Ευάγγελου Μάλλιου, με δράστες τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο και την περιώνυμη «Αννα» της 17Ν, το Δεκέμβριο του 1976, ένα μήνα μετά την ουσιαστικά απαλλακτική απόφαση του δικαστηρίου για τους δύο βασανιστές της χούντας.

Ως μέλη της ομάδας που παρακολουθούσε τον Π.Μπάμπαλη μάρτυρες έχουν αναγνωρίσει τον Χρήστο Τσουτσουβή, αλλά και τον Δημήτρη Κουφοντίνα. Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι μεταξύ των δραστών ήταν ένα άτομο ηλικίας 35 – 40 ετών, ενώ γίνεται λόγος και για έναν Κώστα, το όνομα του οποίου ακούστηκε την ώρα της επίθεσης, και η ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά ότι πρόκειται για το άτομο που αναφέρεται στους φακέλους της Στάζι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Αντιτρομοκρατικη Υπηρεσια έχει σχηματίσει πλήρη δικογραφία για τη συνολική δράση του ΕΛΑ, στην οποία περιλαμβάνονται σειρά αποδεικτικών στοιχείων για την υπόθεση Μπάμπαλη, και η οποία θα παραδοθεί στις δικαστικές αρχές, παρά το γεγονός ότι το αδίκημα έχει παραγραφεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έξαλλη η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν με τη διαιτησία

Έξω φρενών η σύντροφος του Λορέντζο Μπράουν, Χέιλ Καλχούν, με την διαιτησία. Εξαπέλυσε βολές κατά της EuroLeague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024