Στο πειθαρχικό των φυλακών ο Γιωτόπουλος για τη συνέντευξή του
Την παραπομπή του Αλ.Γιωτόπουλου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, για τη συνέντευξη που έδωσε στο Λαμιακό Τύπο, ζήτησε ο υπ.Δικαιοσύνης. Στα εργαστήρια της Αστυνομίας ολοκληρώθηκε η ανάλυση του DNA των κρατουμένων για την υπόθεση της 17Ν.
37
Εντολή να συνεδριάσει εκτάκτως το Πειθαρχικό Συμβούλιο των φυλακών Κορυδαλλού, σχετικά με την συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Λαμιακός Τύπος ο φερόμενος ως αρχηγός της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Φίλιππος Πετσάλνικος.
Σύμφωνα με τον Σωφρονιστικό Κώδικα για να δοθεί συνέντευξη Τύπου από κρατούμενο πρέπει προηγουμένως να έχει ζητηθεί και χορηγηθεί σχετική άδεια από το Συμβούλιο των Φυλακών. Κατά συνέπεια ο Αλ.Γιωτόπουλος παραβίασε τον κανονισμό των φυλακών.
Επίσης, όπως έγινε γνωστό ο Γιωτόπουλος δεν είχε έρθει σε επαφή με κανέναν δημοσιογράφο, αλλά ούτε έφυγε από τις φυλακές Κορυδαλλού κανένα κείμενο υπό την μορφή συνεντεύξεως.
Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες, δόθηκε εντολή προς τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να εντείνουν την προσοχή τους προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοια φαινόμενα.
Ολοκληρώθηκε η ανάλυση DNA
Την ανάλυση του DNA στα δείγματα αίματος που ελήφθησαν απο τους κρατούμενους στις φυλακές Κορυδαλλού για την υπόθεση 17Ν ολοκλήρωσαν τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Αστυνομίας.
Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η ταυτοποίηση του DNA με τους γενετικούς τύπους που είχαν προκύψει από την ανάλυση σε τρίχες και άλλο βιολογικό υλικό το οποίο είχε βρεθεί στις γιάφκες της οργάνωσης. Από την ανάλυση του DNA στο υλικό αυτό, όπως είναι γνωστό, είχαν προκύψει οι γενετικοί τύποι τριών ανδρών και μίας γυναίκας.
Επίσης, δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα αν έχει αποδειχθεί από τη μέχρι στιγμής έρευνα σε ποιους άνδρες και ποιες γυναίκες ανήκει το συγκεκριμένο βιολογικό υλικό που βρέθηκε στις γιάφκες.
Πάντως τα αποτελέσματα της ταυτοποίησης είτε αυτή έχει ήδη γίνει είτε όχι δεν θα ανακοινωθούν γιατί σύμφωνα με το νόμο πρέπει πρώτα να διαβιβαστούν στις δικαστικές αρχές και να κοινοποιηθούν στους κατηγορούμενους. Από το νόμο δεν διευκρινίζεται αν τελικά στους κατηγορούμενους θα κοινοποιηθεί απλώς ο γενετικός τους τύπος ή το αποτέλεσμα της σύγκρισης.
Ωστόσο, αν κάποιος αμφισβητεί τα αποτελέσματα έχει δικαίωμα να κάνει προσφυγή και να ζητήσει να γίνει ανάλυση DNA από ιδιωτικά εργαστήρια.
Υπενθυμίζεται ότι έχει ληφθεί βιολογικό υλικό (αίμα, νύχια, σάλιο κ.λπ.) από 16 κατηγορούμενους και μόνο ο Δημήτρης Κουφοντίνας δεν έχει δεχθεί μέχρι στιγμής να υποβληθεί στη συγκεκριμένη εξέταση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κάποιοι ξεχνάνε τι ήταν το ΠΑΣΟΚ και γιατί μπόρεσε να αλλάξει τη χώρα
- Αϊζέα Κάνααν σχολίασε τον Παναθηναϊκό
- Πώς η Ευρώπη κατάφερε να κάνει τα περισσότερα ύδατα κολύμβησης της «εξαιρετικά»
- Το καλοκαίρι ξεκινά από το ταξίδι: Η Κρήτη σε καλεί και η ANEK LINES σε βάζει… εν πλω σε mood διακοπών
- Λεπέν και Φάρατζ: Βαθιά μέσα σε σκάνδαλα διαφθοράς, προσπαθούν να σωθούν επικαλούμενοι «κυνήγι μαγισσών»
- Ο «Αρσέν Λουπέν» γυρίζει την Αττική
- Ασπρόπυργος: Βίντεο ντοκουμέντο με τον εγκαυματία να βγαίνει από την επιχείρηση – «Εγώ άναψα ένα τσιγάρο»
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442