Αισιόδοξος για την οικονομία ο πρωθυπουργός – Συνιστά προσοχή στην πιστωτική επέκταση
Προσοχή στην πιστωτική και δημοσιονομική επέκταση για να μη δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας, συνέστησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
27
Προσοχή στην πιστωτική και δημοσιονομική επέκταση για να μη δημιουργούνται συνθήκες αστάθειας, συνέστησε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά το γεύμα που παρέθεσε προς τιμή του η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, υπογραμμίζοντας ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ωστόσο αναγνώρισε ότι υπάρχει μία διεθνής αβεβαιότητα, η οποία οφείλεται στην υποχώρηση των αναπτυξιακών ρυθμών, στη χρηματιστηριακή κρίση καθώς και στην άνοδο της τιμής του πετρελαίου.
«Οι διεθνείς εξελίξεις επηρεάζουν την πορεία μας. Για παράδειγμα, η ύφεση στην ΕΕ επηρεάζει τον τουρισμό. Ο τουρισμός είναι ένας αποφασιστικός παράγοντας για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και, ως εκ τούτου, δεν έχουμε τους ρυθμούς ανάπτυξης που περιμέναμε να έχουμε», επισήμανε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι «αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει λόγος, ώστε να θεωρούμε ότι το μέλλον, οι επόμενοι μήνες, ο επόμενος χρόνος να είναι μήνες και χρόνος που θα μας παρουσιάσουν ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα».
Ο κ. Σημίτης υποστήριξε ότι η ελληνική οικονομία δεν επηρεάζεται σε σημαντικό βαθμό από το περιβάλλον αυτό, καθώς διαθέτει ενδογενείς αναπτυξιακές δυνάμεις, οι οποίες της προσδίδουν υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και ανόδου των επενδύσεων. Επιπροσθέτως υπογράμμισε ότι η ελληνική οικονομία έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές και στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας. Ο πρωθυπουργός συνέστησε πάντως προσοχή για τον πληθωρισμό, ο οποίος είναι υψηλότερος απ ότι στην ΕΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες για την 13χρονη που έπεσε από μπαλκόνι σχολείου στο Χαϊδάρι – Παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ
- Mabu: Μια απλή άσκηση που κάνει τη διαφορά
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για 300.000 δικαιούχους – Τα κριτήρια
- Εμπόδιο στη συνέχιση των συνομιλιών η στάση των ΗΠΑ, λέει το Ιράν – Στο Πακιστάν αναμένεται σήμερα ο Βανς
- Συνταγή: Μουσακάς χωρίς κιμά
- Φραντσέσκα Αλμπανέζε: Το Ισραήλ θα έπρεπε να αποκλειστεί από το Συμβούλιο της Ευρώπης
- Διακομματικό μήνυμα υποστήριξης σε Ελλάδα και Κύπρο στο Καπιτώλιο
- Έχει σωστό timing ο διαλογισμός;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442