Με «οικολογική συνείδηση» η κατασκευή του κωπηλατοδρομίου δηλώνει η Βάλστρομ
Ικανοποιημένη για το σχεδιασμό της κατασκευής του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά, με τρόπο που να διασφαλίζει την οικολογική ποιότητα της περιοχής, εκφράζει η επίτροπος της ΕΕ Μαργκότ Βάλστρομ, με αφορμή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΝ Αλ.Αλαβάνου.
Την ικανοποίησή της για τη βελτίωση του σχεδιασμού του κωπηλατοδρομίου στο Σχοινιά, με τρόπο που να διασφαλίζει την οικολογική ποιότητα της περιοχής, εκφράζει η αρμόδια για το περιβάλλον επίτροπος της ΕΕ Μαργκότ Βάλστρομ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού Αλέκου Αλαβάνου.
Η επίτροπος σημειώνει ότι τα επιπλέον στοιχεία που κατατέθηκαν από τις ελληνικές αρχές -μετά τις απαντήσεις της Επιτροπής σε προηγούμενες σχετικές ερωτήσεις του ευρωβουλευτή του Συνασπισμού- πιστοποιούν ότι έχει σημειωθεί πρόοδος για την ίδρυση Εθνικού Πάρκου, προωθούν τον χαρακτηρισμό της περιοχής Σχοινιά – Μαραθώνα ως τόπου κοινοτικού ενδιαφέροντος, ενώ αποσαφηνίζουν και ορισμένα σημεία της εφαρμογής του προγράμματος αποκατάστασης του υγροβιότοπου.
Η Κομισιόν επιφυλάσσεται ωστόσο να εξετάσει και τα τελευταία στοιχεία που κατατέθηκαν πρόσφατα, πριν καταλήξει σε οριστικά συμπεράσματα ως προς τη συμβατότητα του έργου με την αξία του τόπου και τη διατήρηση της φύσης, ενώ δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να ζητήσει περαιτέρω διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές για ορισμένα θέματα που αφορούν κυρίως την εγκατάσταση, λειτουργία και χρηματοδότηση του φορέα διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Σχοινιά – Μαραθώνα.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.