Φ.Γεννηματά, Π.Ψωμιάδης και Β.Παπαγεωργόπουλος προηγούνται στις δημοσκοπήσεις
Μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis, δίνει προβάδισμα στην υποψήφια για την υπερνομάρχη Αθηνών-Πειραιώς Φ.Γεννηματά. Στη Θεσσαλονίκη, η Opinion εμφανίζει μπροστά τον Π.Ψωμιάδη στη νομαρχία και τον Β.Παπαγεωργόπουλο στο δήμο.
28
Μία ακόμη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της Metron Analysis, δίνει προβάδισμα στην υποψήφια του ΠΑΣΟΚ για την υπερνομαρχία Αθηνών-Πειραιώς Φώφη Γεννηματά. Στη Θεσσαλονίκη, η Opinion εμφανίζει μπροστά τους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτη Ψωμιάδη στη νομαρχία, και Βασίλη Παπαγεωργόπουλο στο δήμο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας της Metron Analysis, που δημοσιεύει το Σάββατο η εφημερίδα Έθνος, η κ. Γεννηματά προηγείται με 38,4% στην παράσταση νίκη, έναντι 24,3% του Γιάννη Τζανετάκου. Ακολουθούν οι: Γιώργος Καρατζαφέρης (5,9%), Μανώλης Γλέζος (2,8%) και ο Θανάσης Παφίλης (0,7%).
Σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου, η δημοσκόπηση δείχνει για τον α γύρο: Συνδυασμός Φ.Γεννηματά 37,2%, συνδυασμός Γ.Τζανετάκου 20,4%, συνδυασμός Γ.Καρατζαφέρη 9,5%, συνδυασμός Μ.Γλέζου 7,6% και συνδυασμός Θ.Παφίλη 3,6%. Για το β γύρο, τα ποσοστά της Φ.Γεννηματά και του Γ.Τζανετάκου διαμορφώνονται, αντιστοίχως, ως εξής: 44,4% και 27,1%.
Η γενική εικόνα, όπως προκύπτει από τα παραπάνω ποσοστά, επιβεβαιώνεται και από τις δημοτικότητες των υποψηφίων υπερνομαρχών. Έτσι, η κ. Γεννηματά έχει 51,4% θετικών γνωμών, έναντι 11,5% αρνητικών. Ο κ. Τζανετάκος έχει 31,7% θετικές και 29,5% αρνητικές γνώμες. Ο Γ.Καρατζαφέρης έχει 27% θετικές και 54,9% αρνητικές γνώμες. Ο κ. Γλέζος συγκεντρώνει 41,8% θετικών απόψεων και 15,1% αρνητικών. Τέλος, ο κ. Παφίλης έχει 8,2% και 5,1% θετικών και αρνητικών γνωμών αντιστοίχως.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 4 – 16 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 1.202 ατόμων άνω των 18 ετών με ατομικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων.
«Μπλε» το τοπίο στη Θεσσαλονίκη
Στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου δημοσιεύεται η συνέχεια της δημοσκόπησης της Opinion, που αυτή τη φορά επικεντρώνεται στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αν και από τα χαρακτηριστικότερα σημεία της έρευνας είναι το γεγονός ότι το ποσοστό των αναποφάσιστων είναι υψηλό, μεταξύ 24% και 30%, στην πρόθεση ψήφου προηγούνται οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας. Συγκεκριμένα:
Στις νομαρχιακές εκλογές το προβάδισμα ανήκει στον Παναγιώτη Ψωμιάδη με 37,7% και ακολουθεί ο Γρηγόρης Χατζησάββας με 24,9%. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι παίρνουν πολύ μικρά ποσοστά, κάτω του 2,5%.
Στις δημοτικές εκλογές, με το 47,1% των πολιτών της Θεσσαλονίκης να είναι αρκετά ικανοποιημένοι και το 16,% να είναι πολύ ικανοποιημένοι από το έργο του νυν δημάρχου, το προβάδισμα του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου στην πρόθεση ψήφου είναι αναμενόμενο και φτάνει σε ποσοστό το 43,5%. Ο Σπύρος Βούγιας ακολουθεί από απόσταση (23,5%). Οι υπόλοιποι υποψήφιοι παίρνουν και εδώ μικρά ποσοστά, με τον Αγάπιο Σαχίνη να έχει το σημαντικότερο εξ αυτών (5,3%).
Η έρευνα έγινε το χρονικό διάστημα 9 – 18 Σεπτεμβρίου σε δείγμα 800 ατόμων άνω των 18 ετών με ατομικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά των ερωτώμενων.
Εγρήγορση ζητά ο Κ.Λαλιώτης
Σχόλιο για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έκανε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης, από την Καλαμάτα όπου βρέθηκε ακολουθώντας τον πρωθυπουργό στην περιοδεία του. Συγκεκριμένα, ο κ. Λαλιώτης δήλωσε ότι καλύτερη δημοσκόπηση είναι το αποτέλεσμα της κάπλης και ότι παρά την όποια αισιοδοξάι που μπορεί να υπάρχει δεν πρέπει να υπάρχει εσγσυχασμός.
«Πρέπει να υπάρχει εγρήγορση. Κινητοποίηση. Πιστεύω ακόμη πως οι Έλληνες πολίτες θα αξιολογήσουν ότι το περιεχόμενο αυτής της μάχης -μιας μάχης κρίσιμης πολιτικής και αυτοδιοικητικής- συνδέεται άρρηκτα με το παρόν και το μέλλον των δημοκρατικών θεσμών της αυτοδιοίκησης, των θεσμών της συμμετοχής και της αποκέντρωσης, με το παρόν και το μέλλον της ανάπτυξης, της συνοχής και της αλληλεγγύης των τοπικών κοινωνιών», τόνισε.
Ερωτόμενος για το κάλεσμα του προέδρου της ΝΔ Κώστα Καραμανλή προς τους ψηφοφόρους να αποδοκιμάσουν την κυβέρνηση στις δημοτικές και νομαρχιασκές εκλογές, ο Κ.Λαλιώτης είπε: «Πιστεύω ότι ο κ. Καραμανλής και η Ν.Δ, με αυτήν την πρωτοβουλία, θέλουν να τροφοδοτήσουν ένα κλίμα έντασης και πόλωσης. Θα τους αφήσουμε μόνους σε αυτήν τη στρατηγική της πόλωσης.»
Τελευταία ενημέρωση: 15:55
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Τσουκαλάς: Η Ελλάδα πληρώνει σαν πρωταθλητής στο ΝΑΤΟ, αλλά εκπροσωπείται σαν παρατηρητής – Ανησυχητικές οι εξελίξεις
- Αγγελόπουλοι για Παπανικολάου, Ντόρσεϊ και Γουόκαπ: «Όταν η ομάδα πετυχαίνει θέλουν περισσότερα, όταν ο παίκτης σέρνεται…»
- Markos by Night: Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει με το «Άλλος για Survivor»
- Νεκρή από σφαίρες στο κεφάλι η γυναίκα που εμπλεκόταν σε απόπειρα δολοφονίας Ουκρανού μεγιστάνα – Δύο συλλήψεις
- 4 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον Πειραιά
- «Αδειάζουν» στελέχη της ΝΔ τον Γεωργιάδη για την επίθεση στον Τσίπρα – Ανευθυνότητα να καταγγέλλει διαφθορά χωρίς στοιχεία
- Συμφωνία της Μαδρίτης: Το δίλημμα «συνεννόηση ή αναμέτρηση»
- «Το Μενού της Εβδομάδας» από την Αργυρώ: Αυτή την Κυριακή με το ΒΗΜΑ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442