Αμετάβλητη θα αφήσει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ
Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ συμφώνησαν επί της αρχής, μία ημέρα πριν την επίσημη συνεδρίασή τους, να αφήσουν την ημερήσια παραγωγή αμετάβλητη, φοβούμενοι ότι η αύξηση της παραγωγής θα οδηγήσει σε υπερβάλλουσα προσφορά.
37
Οι υπουργοί Πετρελαίου του ΟΠΕΚ συμφώνησαν επί της αρχής, μία ημέρα πριν την επίσημη συνεδρίασή τους, να αφήσουν την ημερήσια παραγωγή αμετάβλητη, φοβούμενοι ότι η αύξηση της παραγωγής θα οδηγήσει σε υπερβάλλουσα προσφορά, που θα βάλει τέλος στην ανοδική πορεία των τιμών, δήλωσαν οι υπουργοί Πετρελαίου του Κουβέιτ και του Κατάρ, σύμφωνα με το Βloomberg.
Οι υπουργοί της Σαουδικής Αραβίας και των άλλων χωρών του ΟΠΕΚ, στις συναντήσεις τους την Τετάρτη, στην Οζάκα της Ιαπωνίας, εξέφρασαν «την επιθυμία να διατηρήσουν την παραγωγή στο σημερινό επίπεδο».
Ο υπουργός Πετρελαίου του Κατάρ Αμπντουλάχ αλ Ατίγια επιβεβαίωσε ότι η «άτυπη συμφωνία» επετεύχθη στη διάρκεια των σημερινών συναντήσεων.
Το επιχείρημα του ΟΠΕΚ είναι ότι η αύξηση των τιμών, η οποία από την αρχή του έτους είναι 43%, απηχεί περισσότερο τις ανησυχίες για έναν πόλεμο στη Μέση Ανατολή, παρά ελλείψεις στην προσφορά.
Εξάλλου, οι περισσότεροι υπουργοί υποστήριξαν ότι το αποκαλούμενο «καλάθι» επτά τύπων αργού, έμεινε εντός της ζώνης-στόχου, μεταξύ 22-28 δολαρίων το βαρέλι, τους τελευταίους πέντε μήνες. Την Τρίτη η τιμή του βαρελιού διαμορφώνηκε στα 26,92 δολάρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442