Συνάντηση Καραμανλή με το προεδρείο των εμπόρων – Βολές Ρουσόπουλου κατά Σημίτη
Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΕΣΕΕ) συναντήθηκε τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, εν όψει της ΔΕΘ.
25
Με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος (ΕΣΕΕ) συναντήθηκε στη Ρηγίλλης τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, εν όψει της ΔΕΘ.
Μετά τη συνάντηση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Θεόδωρος Ρουσόπουλος επιτέθηκε κατά της κυβέρνησης, κατηγορώντας την για το κύμα ακρίβειας που πλήττει την αγορά.
Επέρριψε δε ευθύνες στον πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη προσωπικά, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αν δεν μπορεί ο κ. Σημίτης να αλλάξει πολιτική, ας σταματήσει, τουλάχιστον, να εμπαίζει προκλητικά τους εργαζόμενους, επιχειρώντας να κατηγορήσει τους παραγωγούς και τις επιχειρήσεις για τις αυξήσεις των τιμών».
Ο κ. Ρουσόπουλος έκανε λόγο για αδιέξοδη οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, η οποία τροφοδοτεί τον πληθωρισμό και την ακρίβεια. Προσέθεσε δε ότι οι ευθύνες για τις αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες βαραίνουν πρωτίστως το ίδιο το κράτος, καθώς σημείωσε ότι «οι μεγάλες ΔΕΚΟ άνοιξαν και σέρνουν τον χορό της ακρίβειας».
Στη συνάντηση με το προεδρείο των εμπόρων μετείχαν επίσης ο Δημήτρης Σιούφας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Προκόπης Παυλόπουλος, ο συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων Γιώργος Αλογοσκούφης και ο συντονιστής Παραγωγής και Εμπορίου Γιώργος Σαλαγκούδης.
Ο Γ.Σαλαγκούδης είπε ότι η κυβέρνηση δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής να εφαρμόσει τους κανόνες και τις συνθήκες ώστε ο υγιής ανταγωνισμός και ο έλεγχος της νομιμότητας και της ποιότητας να επικρατήσουν στην αγορά,για να μπορέσουν να συγκρατηθούν οι τιμές για να μην υπάρχουν προβλήματα.
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, ευρωβουλευτής της ΝΔ, Χρήστος Φώλιας, τόνισε πως ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης θα πρέπει να αρχίσει να καθορίζει τις τιμές και όχι άλλοι μηχανισμοί, οι οποίοι θα έπρεπε να ελέγχονται απο την πολιτεία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Β. Κικίλιας: «Η πόλη της Θεσσαλονίκης μπορεί να γίνει ισχυρή θαλάσσια πύλη της Β. Ελλάδας και της ΝΑ Ευρώπης»
- Συνάντηση αστέρων: Ο Μέσι έκανε δώρο τη φανέλα του στον Μπάτζιο (pic)
- Θεσσαλονίκη: 35χρονος έκαψε το αυτοκίνητο της γυναίκας του αδελφού του
- Τέλος οι εβδομαδιαίες προγνώσεις καιρού από την ΕΜΥ – Ποιος ο λόγος, η αιχμηρή ανάρτηση Κολυδά
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442