Μείγμα καφεΐνης και πράσινου τσαγιού πιθανόν να καταπολεμά τον καρκίνο του δέρματος
Λονδίνο: Η μείξη καφεΐνης και πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Λονδίνο: Η μείξη καφεΐνης και πράσινου τσαγιού συμβάλλει στην καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος ισχυρίζονται Αμερικανοί ερευνητές, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.
Η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου Ράτγκερς στο Νιού Τζέρσεϊ, έπειτα από 20 εβδομάδες εργαστηριακών δοκιμών σε πειραματόζωα, ανακάλυψε ότι η εφαρμογή των δύο ουσιών στην επιδερμίδα τους συνέβαλλε δραστικά στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων.
Αρχικά ο Δρ Αλαν Κόνεϊ και οι συνεργάτες του εξέθεσαν τα ποντίκια σε ακτινοβολία UVB, προκειμένου να προκαλέσουν σε αυτά καρκίνο του δέρματος. Ακολούθως επάλειψαν την επιδερμίδα τους με ένα μείγμα καφεΐνης και πράσινου τσαγιού καθώς και με την ουσία EGCG.
Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι ενώ και οι δύο ουσίες συνέβαλλαν στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων, το μείγμα καφεΐνης ήταν πιο δραστικό από το EGCG.
Όπως υποστηρίζει σε συνέντευξή του στο BBC ο Δρ Κόνεϊ, η έρευνα βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο και η αποτελεσματικότητα του μείγματος σε ανθρώπους είναι ακόμα υπό αμφισβήτηση.
“Κρίνονται απαραίτητες περαιτέρω έρευνες, ώστε να βεβαιωθούμε για τα πιθανά οφέλη που μπορεί να έχει η δημιουργία ενός σκευάσματος καφεΐνης και πράσινου τσαγιού για την καταπολέμηση του καρκίνου του δέρματος. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν η κατανάλωση καφεΐνης μπορεί να έχει ανάλογα οφέλη για τους ανθρώπους” επισήμανε ο Αμερικανός επιστήμονας.
health.in.gr
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
- Συναγερμός στη Ζάκυνθο για λεπτοσπείρωση – Ένας θάνατος και δύο κρούσματα στο μικροσκόπιο
- Κίνηση στη κεντροαριστερά, νευρικότητα στελεχών εν αναμονή Τσίπρα – Οι κλεφτές ματιές στον Ανδρουλάκη
- Τρεις τροπολογίες για τις τράπεζες κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ – Τι προβλέπουν
- Πέθανε ο Στέφανος Ληναίος σε ηλικία 98 χρόνων
- «Βιολάντα»: Απολογείται σήμερα στον ανακριτή ο ιδιοκτήτης, για την έκρηξη που σκότωσε πέντε εργάτριες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442