Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
weather-icon 13o
Οριστικοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι, διαβεβαίωσε ο Κ.Σκανδαλίδης τον Γ.Δημαρά

Οριστικοποιούνται οι εκλογικοί κατάλογοι, διαβεβαίωσε ο Κ.Σκανδαλίδης τον Γ.Δημαρά

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα λυθεί το θέμα των εκλογικών καταλόγων, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο Κ.Σκανδαλίδης τον υποψήφιο του ΔΗΚΚΙ Γ.Δημαρά. Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί τώρα έμφαση στις λεπτομέρειες των εκλογών του Οκτωβρίου.

28

Μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου θα έχει λυθεί το θέμα των εκλογικών καταλόγων στο Δήμο Αθηναίων, διαβεβαίωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης τον υποψήφιο του ΔΗΚΚΙ για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας Γιάννη Δημαρά, με τον οποίο είχε συνάντηση σε εγκάρδιο κλίμα. Ο υπουργός Εσωτερικών επεσήμανε την ανάγκη να δοθεί τώρα έμφαση στις λεπτομέρειες των εκλογών του Οκτωβρίου.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ανακοινώσει ο ίδιος στους πολίτες τις πληροφορίες εκείνες που είναι απαραίτητες για να ασκήσει κανείς το εκλογικό του δικαίωμα, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους θα διασφαλίσει τις δημοτικές και οι νομαρχιακές εκλογές.

«Ελπίζω ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα δοθεί δικαίωμα σε κανέναν, να αμφισβητήσει την καθαρότητα των εκλογών, που έτσι κι αλλιώς θα είναι καθοριστικές για την πολιτική συνέχεια», είπε από την πλευρά του ο κ. Δημαράς.

«Έχουν γίνει δύο συζητήσεις με το Δήμο Αθηναίων, γιατί όπως γνωρίζετε εκεί εντοπίζονται πολλά από τα προβλήματα, όπως είπαμε και την προηγούμενη φορά. Πρέπει να σας πω με την ευκαιρία ότι οι διπλοεγγεγραμμένοι στο Δήμο της Αθήνας στην τελική αναθεώρηση είναι μόνο 9.500, και όχι τόσο πολλοί όσο φάνταζαν στην αρχή», σχολίασε ο κ. Σκανδαλίδης.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι «τα προβλήματα το ένα μετά το άλλο λύνονται» και ανακοίνωσε ότι στις «2 Σεπτεμβρίου θα συνέλθει η Διακομματική Επιτροπή για να συζητήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες της οργάνωσης των δημοτικών και νομαρχιακών εκλογών και της πορείας επίλυσης και των τελευταίων προβλημάτων που αναφύονται από τους εκλογικούς καταλόγους».

Πιστεύω ότι οι δημοτικές και οι νομαρχιακές εκλογές απαιτούν ένα κλίμα σοβαρής θέσης πάνω στα προβλήματα της Αθήνας και ευρύτερα των δήμων και των νομών της χώρας. Ο θεσμός της Αυτοδιοίκησης βρίσκεται σε εξέλιξη, ενδυναμώνεται κάθε χρόνος που περνάει και πρέπει να δώσουμε και στα μητροπολιτικά κέντρα τη δύναμη εκείνη που απαιτείται, προκειμένου να κάνει σωστά τη δουλειά του σε μια καινούρια εποχή και ενόψει και της Ολυμπιάδας. Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση.

Αναφορά έγινε και στο θέμα της εκλογικής κάρτας, όπου τονίστηκε για μία ακόμη φορά ότι δεν είναι απαραίτητη για να ασκήσουν οι πολίτες το εκλογικό τους δικαίωμα. Επίσης, επισημάνθηκε ότι τα όποια προβλήματα υπήρξαν με τις κάρτες αυτές οφείλονται στον τρόπο με τον οποίο καταρτίζονται τα δημοτολόγια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 01 Μαϊου 2026
Cookies