Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
weather-icon 31o
Στους στρατηγούς επιρρίπτει ο Πούτιν τις ευθύνες για την κατάρριψη ελικοπτέρου

Στους στρατηγούς επιρρίπτει ο Πούτιν τις ευθύνες για την κατάρριψη ελικοπτέρου

Την ηγεσία του στρατεύματος κατηγόρησε ευθέως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το δυστύχημα με το μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-26, που στοίχισε τη ζωή σε 114 στρατιώτες. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο στράτευμα.

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του in.gr στην Google

31

Την ηγεσία του ρωσικού στρατεύματος κατηγόρησε ευθέως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, για το δυστύχημα με το μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-26, που στοίχισε τη ζωή σε 114 στρατιώτες. Παράλληλα, δήλωσε ότι είναι αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις στο στράτευμα.

Ο Πούτιν δήλωσε την Πέμπτη ότι το δυστύχημα -που σύμφωνα με την έρευνα εμπειρογνωμόνων οφείλεται μάλλον σε ενέργεια Τσετσένων ανταρτών- αποδεικνύει την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων στο στρατό της χώρας.

Οι σημαίες στη Ρωσία κυματίζουν μεσίστια και πραγματοποιούνται τελετές εις μνήμην των 114 θυμάτων της τραγωδίας. Την ίδια ώρα, εντείνονται οι επιχειρήσεις του στρατού για την εξάρθρωση των Τσετσένων ανταρτών, όπως μεταδίδει το BBC.

Το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass μετέδωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις πραγματοποίησαν τέσσερις μεγάλες επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών στην πρωτεύουσα της Τσετσενίας, Γκρόζνι, και άλλες δύο σε διάφορες περιοχές της επαρχίας.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Αμυνας, Σεργκέι Ιβανόφ, ο Ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι αγνοήθηκε διαταγή που απαγόρευε τη μεταφορά στρατευμάτων με ελικόπτερο τύπου Mi-26 πάνω από την Τσετσενία.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι δεν ψάχνει για αποδιοπομπαίους τράγους, αλλά θέλει να σχηματίσει μία αντικειμενική εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη.

«Πώς συνέβη το περιστατικό αυτό, παρά την εντολή του υπουργείου Αμυνας; Οι στρατιωτικές μεταρρυθμίσεις στοχεύουν στο να καταστήσουν το στράτευμα περισσότερο ικανό και αποτελεσματικό. Όλες μας οι ενέργειες έχουν σκοπό την αποφυγή παρόμοιας τραγωδίας. Σήμερα, πρέπει να εξαγάγουμε σοβαρά συμπεράσματα» τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.

Η κατάρριψη του ελικοπτέρου -που περιγράφεται ήδη από τον ρωσικό Τύπο ως ένα «Δεύτερο Kursk» στοίχισε ήδη την αποπομπή του επικεφαλής της αεροπορίας στρατού της Ρωσίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Σχόλια
Γράψτε το σχόλιό σας
0 /50
0 /2000

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Προσθήκη του in.gr στην Google

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: [email protected], Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Ιουλίου 2026
Cookies