38

«Πρέπει να βάλουμε βαθειά το χέρι στην τσέπη για τις ανάγκες άμυνας της πολιτείας και αυτό είναι η θέληση και απόφαση του πρωθυπουργού» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Κώστας Σκανδαλίδης, έπειτα από σύσκεψη που είχε με τον υφυπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιάννη Τσακλίδη και τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Δημήτρη Παπανικολάου.

Κατά τη σύσκεψη αποφασίστηκε η τοποθέτηση σε αποθηκευτικούς χώρους κοντά στις γέφυρες, όπου παρουσιάζονται προβλήματα κατά τη διάρκεια έντονων καιρικών φαινομένων όπως αυτά της περασμένης Κυριακής, 10.000 σάκων άμμου για την αναχαίτιση των υδάτων, που θα τοποθετούνται εκεί, όταν παρουσιάζεται το πρόβλημα.

Επίσης, θα εγκατασταθούν εντός 15 ημερών κατά μήκος του Κηφισού μεταλλικά πετάσματα, προκειμένου να συγκρατούν το νερό μέσα στην κοίτη. Τα πετάσματα θα μείνουν εκεί έως ότου ολοκληρωθούν τα έργα.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, η καταγραφή των ζημιών ολοκληρώνεται σήμερα Τρίτη. Επίσης, ανέφερε ότι θα μεριμνήσει ο ίδιος, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία για τις αποζημιώσεις των πληγέντων. Σύμφωνα με υπολογισμούς, ζημιές από την τελευταία νεροποντή έχουν υποστεί 45 σπίτια στο Νέο Φάληρο και 25 στο Μοσχάτο, ενώ πολύ μεγαλύτερος είναι ο αριθμός των οικειών που υπέστησαν ζημιές και από τις πλημμύρες του Ιουλίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ