43

Αρνητική στάση κράτησε για μια ακόμη φορά ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος. Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν αρνήθηκε κάθε σχέση του με τη τρομοκρατική οργάνωση κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, Λεωνίδα Ζερβομπεάκο, την Τρίτη.

Ο κ. Ζερβομπεάκος έφτασε στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού στις έξι το απόγευμα, προκειμένου να λάβει τη συμπληρωματική απολογία του Αλ.Γιωτόπουλου.

Ο φερόμενος ως αρχηγός της 17Ν αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και επικαλέσθηκε και ενώπιον του κ. Ζερβομπεάκου όσα είχε ισχυριστεί στην ανακρίτρια κ. Θεώνη Μπούρη, ότι δηλαδή δεν έχει ανάμιξη στις πράξεις που του αποδίδονται και πως τον ενέπλεξαν συγκατηγορούμενοί του, προκειμένου να πετύχουν ευνοϊκή μεταχείριση βάσει του νέου αντιτρομοκρατικού νόμου.

Όπως δήλωσε ο συνήγορος του Γιωτόπουλου, Γιάννης Ραχιώτης, ο εντολέας του ενημερώθηκε για ένα μέρος της δικογραφίας μία ώρα πριν τη μετάβαση του ανακριτή στον Κορυδαλλό, ενώ ο ίδιος την παρέλαβε χθες το απόγευμα. Για το λόγο αυτό, όπως τόνισε ο κ. Ραχιώτης, δεν κατέστη δυνατό να αναπτύξει ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος τους υπερασπιστικούς του ισχυρισμούς.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες ο ανακριτής να μεταβεί εκ νέου στον Κορυδαλλό, προκειμένου να ζητήσει από τον Αλέξανδρο Γιωτόπουλο διευκρινήσεις για όσα υποστηρίζει.

«Αδιαφιλονίκητος αρχηγός»

Την ώρα που ο Αλ.Γιωτόπουλος αρνείται κάθε κατηγορία, ο Σάββας Ξηρός τον κατονομάζει ως τον μοναδικό και αδιαφιλονίκητο αρχηγό της 17 Νοέμβρη.

«Αποκλείω να υπήρχε άλλος με ηγετικές δραστηριότητες στην 17 Νοέμβρη. Δεν θα το επέτρεπε ο Γιωτόπουλος» φέρεται να είπε ο 40χρονος αγιογράφος κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον κ. Λεωνίδα Ζερβομπεάκο.

Στον κατηγορούμενο επεδείχθη χειρόγραφη προκήρυξη της οργάνωσης, που βρέθηκε στη γιάφκα της οδού Πάτμου και σύμφωνα με πληροφορίες ο Σ.Ξηρός αναγνώρισε σ αυτήν τον γραφικό χαρακτήρα του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου.

Επίσης, ο Σάββας Ξηρός υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι η επίθεση στην αμερικανική πρεσβεία απέτυχε όχι από λάθος, αλλά γιατί ο ίδιος άλλαξε την πορεία της ρουκέτας, ώστε να μην υπάρξουν θύματα από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας.

Τέλος, ο Σάββας Ξηρός φέρεται να υποστήριξε ενώπιον του ανακριτή ότι τον τρόπο λειτουργίας και την συνδεσμολογία των μπαζούκας την έμαθαν από παλαιότερα μέλη της οργάνωσης.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ