Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
«Εμφύλιος» Τουρκοκυπρίων μετά την διακήρυξη 86 οργανώσεων υπέρ της ένταξης στην ΕΕ
«Πόλεμος» μεταξύ ευρωπαϊστών και αντι-ευρωπαϊστών έχει ξεσπάσει στην κατεχόμενη Κύπρο, με αφορμή τη διακήρυξη 86 τουρκοκυπριακών οργανώσεων για το «Κοινό Όραμα», με την οποία ζητούν ένταξη στην ΕΕ και επικρίνουν τη διχοτομική πολιτική του Ντενκτάς.
«Πόλεμος» μεταξύ ευρωπαϊστών και αντι-ευρωπαϊστών έχει ξεσπάσει στην κατεχόμενη Κύπρο, με αφορμή τη διακήρυξη 86 τουρκοκυπριακών οργανώσεων για το «Κοινό Όραμα», με την οποία ζητούν λύση στο Κυπριακό, ένταξη στην ΕΕ και επικρίνουν τη διχοτομική πολιτική του Ραούφ Ντενκτάς.
Σε αντιπερισπασμό ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς επιστράτευσε 125 εθνικιστικές οργανώσεις που εξέδωσαν το δικό τους «κοινό όραμα».
Παραλαμβάνοντας της διακήρυξη, ο Ραούφ Ντενκτάς εξαπέλυσε έντονη επίθεση, τόσο εναντίον των 86 μη-κυβερνητικών οργανώσεων όσο και εναντίον της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
«Αν θέλουν την Κύπρο είναι υποχρεωμένοι να εντάξουν και εμάς. Αλλά για να το πετύχουν πρέπει να συμφωνήσουν μαζί μας. Δεν μπορούν να μας συνθλίψουν και να περάσουν από πάνω μας και να μας υποχρεώσουν σε οτιδήποτε αν δεν αναγνωρίζουν την κυριαρχία μας» δήλωσε.
Ο Ραούφ Ντενκτάς επανέλαβε την προσφιλή επωδό του ότι οι 86 οργανώσεις, με τη διακήρυξη για το «Κοινό Όραμα» τους έχουν στείλει «λανθασμένα μηνύματα» προς τους Ελληνοκυπρίους και τον κόσμο.
Επίσης διατύπωσε το ερώτημα εάν οι 86 οργανώσεις, υπό την αιγίδα του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, σκέπτονται περισσότερο την Τουρκία από ό,τι η ίδια τον εαυτό της και της προτείνουν να προβεί σε παραχωρήσεις, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εξάλλου, σε συνέντευξη του στο λεγόμενο τουρκοκυπριακό πρακτορείο ειδήσεων δήλωσε ότι «θα είναι το τέλος των Τουρκοκυπρίων αν συρθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πίσω από τους Ελληνοκύπριους και χωρίς την Τουρκία».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου