Κρούσμα της νόσου των λεγεωνάριων στη Θεσσαλονίκη
Θεσσαλονίκη: Κρούσμα της νόσου των λεγεωνάριων καταγράφηκε πρόσφατα και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ένα άτομο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα της νόσου, τη στιγμή που στη Μ. Βρετανία δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 124 κρούσματα.
Θεσσαλονίκη: Κρούσμα της νόσου των λεγεωνάριων καταγράφηκε πρόσφατα στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, ένα άτομο νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης με συμπτώματα της νόσου, τη στιγμή που στη Μ. Βρετανία δύο άνθρωποι έχουν ήδη χάσει τη ζωή τους, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί άλλα 124 κρούσματα.
Η νόσος των κλιματιστικών, όπως είναι γνωστή, προκαλείται από ένα μικρόβιο το οποίο επιμολύνει το νερό που περιέχεται στα κλιματιστικά μηχανήματα. Το μικρόβιο της Legionella pneumophilia έχει χρόνο επώασης πέντε έως δέκα ημέρες και εκδηλώνεται με συμπτώματα πνευμονικής λοίμωξης. Συγκεκριμένα, ο πάσχων εμφανίζει αρχικά συνάχι και ακολουθούν πυρετός, ρίγη και ξερός βήχας, ενώ παρατηρούνται επίσης έντονη κόπωση και δύσπνοια.
Η νόσος των λεγεωνάριων προσβάλλει κυρίως άτομα που εργάζονται σε χώρους όπου λειτουργεί κεντρικό κλιματιστικό σύστημα, ενώ ομάδες υψηλού κινδύνου αποτελούν επίσης οι καπνιστές και τα μικρά παιδιά, των οποίων ο οργανισμός δεν μπορεί εύκολα να αμυνθεί στο συγκεκριμένο βακτήριο.
Στη βαριά μορφή της νόσου ο ασθενής διατρέχει τον κίνδυνο ακόμα και να καταλήξει, γι’ αυτό οι ειδικοί τονίζουν ότι είναι επιβεβλημένη η σωστή συντήρηση των κλιματιστικών συστημάτων προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογες περιπτώσεις με αυτές της Μ. Βρετανίας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- Οxford Economics: Η αγορά εργασίας της Ευρωζώνης θα αντέξει, αλλά το τίμημα θα είναι επώδυνο
- Θρίλερ στην Κρήτη: Βρέθηκε νεκρός ο πρώην σύντροφος της 43χρονης που αγνοείται
- Το Netflix ενδιαφέρεται να κάνει τη ζωή του Σέρχιο Κόκε ταινία
- Το εύκολο λάθος που κάνουν αρκετοί οδηγοί και κινδυνεύουν με πρόστιμο 350 ευρώ
- Η διπλωματία Τραμπ περιλαμβάνει πολύ Truth Social – Βομβαρδισμός αναρτήσεων με την εκεχειρία να λήγει
- Aldeas – Πρεμιέρα στην Αγία Έδρα για την τελευταία εξομολόγηση του Πάπα Φραγκίσκου στον Μάρτιν Σκορσέζε
- Το σχέδιο για να επιβάλλουν τον Λανουά
- Κεφαλονιά: Η μαύρη περούκα και τα μηνύματα που αντάλλαξε η Μυρτώ με τον σύντροφό της λίγες ώρες πριν πεθάνει – Νέες αποκαλύψεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442