Στη χρεοκοπία οδηγείται η έβδομη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία των ΗΠΑ, US Airways
Αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της κατέθεσε η έβδομη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία, US Airways, καθώς η δραματική πτώση της επιβατικής κίνησης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου φόρτωσε την εταιρεία με μεγάλες ζημίες.
27
Αίτηση προστασίας έναντι των πιστωτών της κατέθεσε η έβδομη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία, US Airways, καθώς η δραματική πτώση της επιβατικής κίνησης μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου φόρτωσε την εταιρεία με μεγάλες ζημίες.
Η US Airways είναι η πρώτη μεγάλη αμερικανική αεροπορική εταιρεία που οδηγείται στο χείλος της χρεοκοπίας, καθώς στο σύνολο του 2001 κατέγραψε ζημίες ύψους 2,1 δισ. δολαρίων.
Όπως αναφέρει το Bloomberg, η εταιρεία κατέγραψε ζημίες σε κάθε τρίμηνο (εκτός από ένα) από τον Ιούνιο του 1999 και προσπαθεί ανεπιτυχώς από το Μάιο του 2000 να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές ώστε να επιτρέψουν την εξαγορά της από την United Airlines.
Τα προβλήματα της US Airways επιδείνωσε η διεθνής οικονομική ύφεση και η ασθενής ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας που μείωσε αισθητά τη ζήτηση για αεροπορικά ταξίδια.
Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σίγκελ, δήλωσε πως η εταιρεία θα συνεχίσει να λειτουργεί, όσο θα βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία οικονομικής αναδιάθρωσης.
Τον Ιούλιο οι πιλότοι της US Airways συμφώνησαν σε περικοπές μισθών συνολικού ύψους 465 εκατ. δολαρίων ετησίως, ενώ πρόσφατα η εταιρεία ζήτησε από την αμερικανική κυβέρνηση να υποστηρίξει ως εγγυητής δάνειο 1 δισ. δολαρίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Τίτλοι τέλους» από τον Άντι Μπέρναμ στην ψηφιακή ταυτότητα που προωθούσε ο Κιρ Στάρμερ
- Δείτε την απονομή των χάλκινων μεταλλίων στην Αγγλία (vid)
- Το Ισραήλ σκότωσε πενταμελή οικογένεια στη Γάζα – Ένα παιδί έλειπε την ώρα της επίθεσης – Δέκα νεκροί συνολικά
- Αποδοκιμασίες επειδή ο Μπέλιγχαμ έδωσε το πέναλτι στον Σάκα για να κάνει χατ τρικ (vid)
- Πώς οι ΗΠΑ ενίσχυσαν την ήπια ισχύ τους με το Μουντιάλ
- Τρομερός Εμπαπέ: Έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Μουντιάλ (vid)
- Γαλλία-Αγγλία 4-6: Απίστευτο ματς, οι Άγγλοι προηγήθηκαν 4-0 και παραλίγο να χάσουν την τρίτη θέση (vids)
- Ο Τραμπ ζητά από την CENTCOM να ανοίξουν οι «πύλες της κολάσεως» κατά του Ιράν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 19.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ken-cheung-taUfUHLylIo-unsplash-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442