Νέες βομβιστικές επιθέσεις στην Μπογκοτά πριν από την ορκωμοσία του Ουρίμπε
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το κύμα βίας που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Κολομβία. Την Τετάρτη, τρεις βόμβες εξερράγησαν στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε.
Ανεξέλεγκτες διαστάσεις προσλαμβάνει το κύμα βίας που συγκλονίζει τις τελευταίες ημέρες την Κολομβία. Την Τετάρτη, τρεις βόμβες εξερράγησαν στην πρωτεύουσα Μπογκοτά, λίγες ώρες πριν από την ορκωμοσία του νέου προέδρου της χώρας, Αλβάρο Ουρίμπε.
Οι τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί ερρίφθησαν από εκτοξευτήρες ρουκετών από τοποθεσία, η οποία δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής από τις δυνάμεις της τάξης, σύμφωνα με πηγή της αστυνομίας. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν τουλάχιστον τρία άτομα.
Οι δύο από τις εκρήξεις σημειώθηκαν γύρω από την στρατιωτική ακαδημία, χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς, καθώς ο τρίτος εκρηκτικός μηχανισμός εκτοξεύτηκε σε κοντινή κατοικημένη περιοχή, προκαλώντας τον τραυματισμό των τριών γυναικών, διευκρίνισε η ίδια πηγή.
Οι τρεις εκρήξεις σημειώθηκαν λίγο πριν από τις 12:00 τοπική ώρα (20.00 ώρα Ελλάδος), τρεις ώρες πριν από την επίσημη τελετή της παράδοσης της εξουσίας από τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Αντρές Παστράνα στον Αλβάρο Ουρίμπε στις 15:00 τοπική ώρα, σε απόσταση περίπου 10 χιλιομέτρων από το Κογκρέσο, όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή.
Οι βομβιστικές αυτές επιθέσεις σημειώθηκαν παρά την περιφρούρηση της Μπογκοτά από 20.000 αστυνομικούς και στρατιωτικούς για την πρόληψη οποιασδήποτε επίθεσης των Ενοπλων Επαναστατικών Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC).
Ο Ουρίμπε έχει μέχρι σήμερα διαφύγει πέντε αποπειρών δολοφονίας του, στη μία εκ των οποίων, τον Απρίλιο, σκοτώθηκαν πέντε άνθρωποι, ενώ δύο συνωμοσίες για τη δολοφονία του αποκαλύφθηκαν εντός μιας εβδομάδας από τις μυστικές υπηρεσίες.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.