Πάντως, αντ' αυτού (του αρχηγού), «έφαγα τη σφαίρα» και «κώδικα τιμής», που θα σπάσει ο ιστορικός του μέλλοντος, συναντάμε στην Κόζα Νόστρα, όχι σε «υποθέσεις ιδιωτών» στη Δημοκρατία
Νέες συγκρούσεις «θρυμματίζουν» τις προσπάθειες για αποκλιμάκωση στο Κασμίρ
Τρεις Ινδοί στρατιώτες νεκροί και δύο τραυματίες πολίτες είναι ο απολογισμός των νέων σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ. Στην περιοχή μετέβη το Σάββατο, ο Ινδός υπ. Αμυνας, Τζορτζ Φερνάντες.
Τρεις Ινδοί στρατιώτες νεκροί και δύο τραυματίες πολίτες είναι ο απολογισμός των νέων σφοδρών συγκρούσεων που ξέσπασαν κατά μήκος της γραμμής ελέγχου στο διαφιλονικούμενο Κασμίρ. Στην περιοχή μετέβη το Σάββατο, ο Ινδός υπουργός Αμυνας, Τζορτζ Φερνάντες, και συναντήθηκε με άνδρες που στρατοπεδεύουν στην περιοχή.
Όπως αναφέρει το BBC, η μία πλευρά επιρρίπτει στην άλλη την ευθύνη για τις ανταλλαγές πυροβολισμών που ξέσπασαν το μεσημέρι της Παρασκευής και διήρκησαν έως αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας, προκαλώντας σημαντικές καταστροφές τόσο σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, όσο και σε κατοικίες πολιτών.
Η νέα έξαρση βίας που παρατηρείται από την περασμένη Δευτέρα έρχεται να «θρυμματίσει» και πάλι τις προσπάθειες με στόχο να εισέλθουν Ινδία και Πακιστάν σε εις βάθος διάλογο για την ανεύρευση μίας μόνιμης λύσης επί του καθεστώτος του Κασμίρ.
Οι συγκρούσεις σημειώνονται, δε, σε μία στιγμή που παρατηρείται νέα διπλωματική κινητικότητα από πλευράς ΕΕ, καθώς ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, συναντήθηκε το Σάββατο στο Ισλαμαμπάντ με τον Πακιστανό πρόεδρο, στρατηγό Περβέζ Μουσαράφ -αφότου προηγουμένως είχε επαφές και με τον Ινδό πρωθυπουργό, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί.
Ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας απηύθυνε εκ νέου έκκληση προς τις δύο πλευρές να προσέλθουν σε διάλογο αναφορικά με τη μακροχρόνια διένεξή τους για το Κασμίρ.
Αυτό το καλοκαίρι, ο θρυλικός Αρσέν Λουπέν γυρίζει την Αττική και όλη την Ελλάδα με μια θεατρική παράσταση για όλη την οικογένεια, όπου το τέλος το αποφασίζεις εσύ!