Κέρδη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη – Πτώση 0,85% στο Τόκιο
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιρειών ενέργειας και υψηλής τεχνολογίας και με αφορμή τις θετικές επενδυτικές συστάσεις της Morgan Stanley.
27
Ανοδικές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με «οδηγό» τις μετοχές των αυτοκινητοβιομηχανιών, των εταιρειών ενέργειας και υψηλής τεχνολογίας και με αφορμή τις θετικές επενδυτικές συστάσεις της Morgan Stanley.
O δείκτης των πενήντα ευρωπαϊκών blue chips, Dow Jones Europe Stoxx 50 ενισχύεται κατά 0,47% στις 2.749,89 μονάδες. Τον Ιούλιο υποχώρησε κατά 11% και από τις αρχές του έτους καταγράφει απώλειες της τάξεως του 25%.
Ώθηση στην αγορά έδωσαν τα υψηλότερα από τα αναμενόμενα κέρδη της βρετανικής ασφαλιστικής Aviva υτο πρώτο εξάμηνο, αλλά και οι συστάσεις της Morgan Stanley για αύξηση του ποσοστού μετοχών στο «ιδανικό» χαρτοφυλάκιο σε 61% από 59%.
«Τώρα είναι η ώρα για να αγοράσει κανείς» ανέφερε ο υπεύθυνος ευρωπαϊκών μετοχών της Morgan Stanley, Ρίτσαρντ Ντέιβιντσον, σε μήνυμα προς τους πελάτες της επενδυτικής τράπεζας. «Είμαστε στο σημείο ανόδου των κερδών» προσέθεσε.
Η επενδυτική τράπεζα εκτιμά ότι τα κέρδη των ευρωπαϊκών εταιρειών θα είναι αμετάβλητα το δεύτερο τρίμηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου του 2001 και ότι στο σύνολο του 2002 θα αυξηθούν κατά 9%. Ανάμεσα στις μετοχές που συνιστά στους επενδυτές είναι οι Nokia, Vivendi Universal, Axa, ING Groep και Royal KPN.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,45% στις 4.227,30 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται κατά 0,42% στις 3.429,72 μονάδες και στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει άνοδο 1,28% στις 3.747,37 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.793,51 μονάδες, με απώλειες 0,85%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γιατί βλέπουμε τόσα πολλά βίντεο στα social media;
- Συνετρίβη μεταγωγικό στρατιωτικό ελικόπτερο στην Τουρκία
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442