Ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε ο Νικόλαος Παπαναστασίου
Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε ο Νικόλαος Παπαναστασίου, γνωστός ως «Νικήτας», προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν ως μέλος και συνιδρυτής της 17Ν. Ο κατηγορούμενος έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη.
Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε τη Δευτέρα, περίπου στις 19:00, ο Νικόλαος Παπαναστασίου, γνωστός με τον κωδικό «Νικήτας», προκειμένου να απολογηθεί για τις κατηγορίες που τον βαρύνουν για εγκληματικές πράξεις που ετέλεσε ή συμμετείχε ως μέλος και συνιδρυτής της 17Ν.
Ο κατηγορούμενος, που παρέμεινε στο γραφείο του ανακριτή περίπου μισή ώρα, έλαβε νέα προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, στις 18:00. Στη συνέχεια οδηγήθηκε και πάλι στα γραφεία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας στη Γ.Α.Δ.Α.
Ο Ν.Παπαναστασίου είχε ζητήσει το περασμένο Σάββατο ζήτησε και έλαβε προθεσμία από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Λεωνίδα Ζερβομπεάκο για να μπορέσει να ετοιμάσει την απολογία του.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., από την προανάκριση προέκυψε ότι ο επανομοζόμενος «Νικήτας» ετέλεσε ή συμμετείχε στις εξής εγκληματικές πράξεις:
– Απόπειρα δολοφονίας του Αμερικανού λοχία Ρόμπερτ Τσαντ στον Αγιο Δημήτριο (3/4/1984) – Ληστεία στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζα στα Κάτω Πετράλωνα και δολοφονία του αστυφύλακα Χρήστου Μάτη (24/12/1984) και, – Δολοφονία του εκδότη της Απογευματινής Νίκου Μομφεράτου και του οδηγού του Παναγιώτη Ρουσέτη στο Κολωνάκι (21/2/1985).
Σύσκεψη με ειδικούς εφέτες ανακριτές
Σύσκεψη με τον εφέτη εισαγγελέα Κυρ.Καρούτσο και τους ειδικούς εφέτες ανακριτές Λεων.Ζερβομπεάκο, Θεοχ.Μπίρπο και Παν.Πετρόπουλο, οι οποίοι έχουν αναλάβει τις ανακρίσεις για την τρομοκρατία, θα πραγματοποιηθεί -σύμφωνα με πληροφορίες- την Τετάρτη, 31 Ιουλίου, στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ε.Κρουσταλάκη.
Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η πορεία των ανακρίσεων και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί.