Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Εκτεταμμένες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Εκτεταμμένες καταστροφές προκάλεσε η κακοκαιρία το Σαββατοκύριακο

Σημαντικά προβλήματα και καταστροφές άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο πολλές περιοχές, ιδιαίτερα τα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας.

37

Σημαντικά προβλήματα και καταστροφές άφησαν πίσω τους οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που έπληξαν το Σαββατοκύριακο πολλές περιοχές, ιδιαίτερα τα βόρεια και τα κεντρικά της χώρας.

Ειδικότερα οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν κατολισθήσεις και μετέτρεψαν δρόμους σε χείμαρρους με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας στη Χαλκιδική, τη Φθιώτιδα, τη Ροδόπη και την Εύβοια, όπου η χαλαζόπτωση προκάλεσε καταστροφή στις καλλιέργειες.

Δρόμοι κατέστησαν αδιάβατοι για ώρες απο τα ορμητικά νερά αλλά και τις λάσπες που μετέφεραν, δέντρα ξεριζώθηκαν από το δυνατό αέρα και έπεσαν σε δρόμους διακόπτοντας τη διέλευση πεζών και τροχοφόρων μέχρι που τα απομάκρυνε η Πυροσβεστική.

Χαλάζι στον Έβρο

Στο νομό Έβρου περίπου 500 στρέμματα καταστράφηκαν από χαλάζι στις περιοχές Μαυροκκλησίου και Κόρυμβου, ενώ 12 άτομα στον ορεινό οικισμό Χαλιδινή Δερείου Έβρου έμειναν αποκλεισμένα για 24 ώρες λόγω της νεροποντής.

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις είχαν ως συνέπεια να δημιουργηθούν χείμαρροι στην ορεινή περιοχή Δερείου και να παρασύρουν αγροτικά μηχανήματα, καθώς και μικρές γέφυρες, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση και συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται για να την αποκαταστήσουν.

Πυρκαγιές από κεραυνούς στη Θάσο

Στη Θάσο χρειάστηκε αρκετές φορές η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, για την άντληση νερών από σπίτια που πλημμύρησαν, από τη δυνατή βροχή, στην Ποταμιά και το Λιμένα ενώ από την καταρρακτώδη βροχή κατέρρευσε παλιά γέφυρα στο χωριό Παναγία. Οι κεραυνοί που έπεσαν την Κυριακή προκάλεσαν πυρκαγιές στις περιοχές Αυλάκι της Χρυσής Αμμουδιάς και Γέννα των Μαριών.

Ζημιές σημειώθηκαν και στο οδικό δίκτυο Θέρμων – Κήπων στη Σαμοθράκη, ενώ κινδύνεψαν και τουρίστες που είχαν κατασκηνώσει στην περιοχή με τους καταρράκτες του νησιού. Επίσης στην περιοχή του Φονιά δεκάδες κατσίκια πνίγηκαν όταν παρασύρθηκαν από χείμαρρο.

Στο νομό Ροδόπης, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, καταστράφηκαν από τις πλημμύρες και το χαλάζι περισσότερα από δέκα χιλιάδες στρέμματα με καπνά και ηλίανθο στις περιοχές Αρριανών, Ιάσμου και Σαπών, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και σε αγροτικά μηχανήματα.

Μαγνησία: Πλήγμα για τον τουρισμό

Στη Μαγνησία και συγκεκριμένα στην περιοχή Βελεστίνου πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι μέσα στην πόλη, εξαιτίας του χειμάρρου στον Κάτω Μαχαλά, ενώ παρατεταμένες διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος από κεραυνούς, είχε η Μηλίνα και το Τρίκερι Πηλίου. Επίσης χωρίς νερό έμεινε το Λαύκο Πηλίου, για μια ολόκληρη ημέρα, εξαιτίας πτώσης κεραυνού σε ηλεκτρικό πίνακα αντλιοστασίου.

Τέλος λόγο για σημαντικό πλήγμα στον τοπικό τουρισμό κάνουν λόγο, σύμφωνα με την ΕΡΑ, οι επιχειρηματίες της περιοχής, καθώς το ξαφνικό κύμα κακοκαιρίας είχε ως αποτέλεσμα να αδειάσουν τα κάμπινγκ, να ερημώσουν τα υπαίθρια καταστήματα εξυπηρέτησης στα παραθεριστικά κέντρου του Πηλίου, των βορείων Σποράδων και της υπόλοιπης Μαγνησίας.

Ζημιές και στη Λάρισα

Σοβαρές ζημιές προκάλεσε και στο νομό Λάρισας η ισχυρή βροχόπτωση και η ανεμοθύελλα των τελευταίων ημερών. Ζημιές προκλήθηκαν στις καλλιέργειες κυρίως από την συγκέντρωση των νερών, διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν στα Φάρσαλα και τη Λάρισα καθώς και πλημμύρες σπιτιών στην επαρχία Τιρνάβου. Στην επαρχία Φαρσάλων απειλήθηκαν σπίτια, πλημμύρισαν χωράφια και πνίγηκαν ζώα στο Αχίλλειο και στο Δίλοφο.

Στην Πελοπόννησο

Κεραυνοί, δυνατοί άνεμοι και έντονη βροχόπτωση, ήταν τα χαρακτηριστικά του καιρού το Σαββατοκύριακο και στην Πάτρα, όπου πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα, σε διάφορες περιοχές της πόλης. Επίσης από πτώση κεραυνών προκλήθηκαν πυρκαγιές στις περιοχές Φτέρη Αιγίου και το δάσος της Στροφιλιάς, τις οποίες έσβησε έγκαιρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Μεγάλες ζημιές στις καλλιέργειες σταφίδας προκλήθηκαν από την συνεχιζόμενη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών. Οι ξαφνικές καταιγίδες που έπληξαν το νομό Ηλείας είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ο χείμαρρος Μαργαρίτα στην περιοχή Αμπελόκαμπου και να αναβληθούν οι εκδηλώσεις για το Φεστιβάλ Ολυμπίας με τη συναυλία της Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies