Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες έπληξαν περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Ελλάδας

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Θάσο και περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κατοικημένες περιοχές. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους έως το βράδυ της Κυριακής.

30

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε τη Θάσο και άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε κατοικημένες περιοχές. Οι θαλάσσιες συγκοινωνίες από την Καβάλα εκτελούνται κανονικά. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν κατά περιόδους έως το βράδυ της Κυριακής.

Στη Θάσο έβρεχε επί εννέα ώρες ασταμάτητα και κατά διαστήματα έπεφτε χαλάζι, ενώ απο τους ανέμους και τη βροχή υποχώρησε παλιά γέφυρα στο χωριό Παναγία.

Ζημιές σημειώθηκαν επίσης και στα χωριά Ποταμιά και Λιμένας, πρωτεύουσα του νησιού, ενώ πλημμύρισαν υπόγεια κατοικιών και υπήρξαν αρκετοί εγκλωβισμοί ατόμων σε ανελκυστήρες.

Κεραυνοί έπεσαν στις περιοχές Αυλάκι της Χρυσής Αμμουδιάς Θάσου και στις Μαριές. Για αρκετή ώρα, πολλοί δρόμοι του νησιού ήταν αδιάβατοι, με αποτέλεσμα να τεθούν σε επιφυλακή όλοι οι υπάλληλοι του πυροσβεστικού κλιμακίου Θάσου.

Μικρότερες ζημιές από τη βροχόπτωση σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές της βορειοανατολικής Ελλάδας.

Στο μεταξύ, το Λιμεναρχείο Καβάλας κάλεσε τους ιδιοκτήτες και τους χειριστές πλοίων και σκαφών να καταφύγουν στα πλησιέστερα λιμάνια και καταφύγια, για να αποφύγουν την κακοκαιρία. Παρά τον άσχημο καιρό, εκτελούνται κανονικά τα θαλάσσια δρομολόγια από Καβάλα για Θάσο και αντίστροφα.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων και χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως το βράδυ της Κυριακής.

Αναλυτικά, οι ισχυρές βροχές και οι καταιγίδες, που εκδηλώνονται ήδη στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, θα συνεχιστούν κατά περιόδους έως την Κυριακή.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα περιλαμβάνεται και η Αττική.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 29 Απριλίου 2026
Cookies