Τρίτη 28 Απριλίου 2026
weather-icon 19o
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος των Γιωτόπουλου, Τζωρτζάτου και Ψαραδέλη

Απαγγέλθηκαν κατηγορίες εις βάρος των Γιωτόπουλου, Τζωρτζάτου και Ψαραδέλη

Με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ αναχώρησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής από την Ευελπίδων οι Αλ.Γιωτόπουλος, Β.Τζωρτζάτος και Θ.Ψαραδέλης, αφότου τους απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για συμμετοχή στη 17Ν. Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

51

Με κατεύθυνση τη ΓΑΔΑ αναχώρησαν λίγο μετά τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής από την Ευελπίδων οι Αλ.Γιωτόπουλος, Β.Τζωρτζάτος και Θ.Ψαραδέλης, αφότου τους απαγγέλθηκαν επισήμως κατηγορίες για συμμετοχή στη 17Ν. Έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν από την τέταρτη τακτική ανακρίτρια.

Οι κατηγορούμενοι για διασύνδεσή τους με την τρομοκρατική οργάνωση αναχώρησαν συνοδεία πάνοπλων αστυνομικών μέσα σε τρία τζιπ, φορώντας για λόγους ασφαλείας αλεξίσφαιρα γιλέκα.

Νωρίτερα, οι ίδιοι είχαν οδηγηθεί κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας -λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής- ενώπιον του εισαγγελέα στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων. Στην περιοχή βρίσκονταν ισχυρότατες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων έξω από την Ευελπίδων.

Στους Αλέξανδρο Γιωτόπουλο, φερόμενο ως καθοδηγητή της 17Ν σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, Βασίλη Τζωρτζάτο και Θεολόγο Ψαραδέλη, μέλη της οργάνωσης, απαγγέλθηκαν αρχικά από τον εισαγγελέα κατηγορίες για τις σχέσεις τους με τη 17Ν. Οι τρεις άνδρες ζήτησαν και έλαβαν από την τέταρτη τακτική ανακρίτρια, Θεώνη Μπούρη, προθεσμία έως την Τετάρτη για την απολογία τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος άκουσε με έκπληξη την απαγγελία εναντίον του σωρείας κατηγοριών σε βαθμό κακουργήματος, για τον ηγετικό ρόλο του στην οργάνωση, και φέρεται να ρώτησε τον εισαγγελέα Παναγιώτη Αγγελόπουλο «πώς, με ποια στοιχεία;».

Ερωτηθείς εάν αποδέχεται τις κατηγορίες, ο φερόμενος ως καθοδηγητής της 17Ν τις αρνήθηκε, και δήλωσε ότι επιθυμεί να έχει δικηγόρο, τον οποίο θα ορίσει ο ίδιος. Αμέσως μετά τον Γιωτόπουλο, προσήχθη ενώπιον του εισαγγελέα ο Βασίλης Τζωρτζάτος και ο Θεολόγος Ψαραδέλης.

Στους Γιωτόπουλο και Τζωρτζάτο ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή κατά συναυτουργία, ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και από κοινού, απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά συρροή και από κοινού, έκρηξη κατά συρροή από την οποία προκλήθηκε σωματική βλάβη και θάνατος από κοινού, ληστεία κατά συρροή από κοινού, ληστεία από την οποία προήλθε θάνατος από κοινού, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Σε βάρος του Θ. Ψαραδέλη η δίωξη περιλαμβάνει τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και ληστεία κατά συρροή.

Οι Τζωρτζάτος και Ψαραδέλης αποδέχθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα τη συμμετοχή τους στην τρομοκρατική οργάνωση, ενώ ο Ψαραδέλης δήλωσε ότι από τις δύο ληστείες που του αποδίδονται αποδέχεται μόνο αυτή του 1986 στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Δροσοπούλου στα Πατήσια, και σύμφωνα με πληροφορίες αναζητά δικηγόρο.

Εν τω μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, Πέτρος Βέροιος, εισηγείται τη σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών, προκειμένου να εξεταστεί εάν την υπόθεση της 17Ν πρέπει να αναλάβει ειδικός εφέτης ανακριτής, λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου, όπως έχει συμβεί κατά το παρελθόν σε άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Τελευταία ενημέρωση: 19:00

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 28 Απριλίου 2026
Cookies