Δύο υπουργούς του Αραφάτ «έδειξε» ο Πάουελ ως συνομιλητές των ΗΠΑ
Τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών της Παλαιστίνης επέλεξε τελικά την Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κόλιν Πάουελ, ως εκείνους με τους οποίους οι Αμερικανοί αξιωματούχοι θα μπορούν να συνεργάζονται μελλοντικά.
43
Τους υπουργούς Οικονομικών και Εσωτερικών της Παλαιστίνης, Σαλάμ Φαγιάντ και Αμπντέλ-Ραζάκ αλ Γιάχια, αντίστοιχα, κατονόμασε τελικά την Πέμπτη ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Κόλιν Πάουελ, ως τους εκπροσώπους του Γιασέρ Αραφάτ, με τους οποίους θα συνεργάζονται μελλοντικά οι Αμερικανοί αξιωματούχοι.
«Έχουν κύρος, εργάζονται υπέρ των μεταρρυθμίσεων και με αξιοπιστία» δήλωσε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και προσέθεσε:
«Ειδικά για τον Αραφάτ, δεν υπάρχει συγκεκριμένο αμερικανικό σχέδιο. Εναπόκειται στους Παλαιστίνιους να λάβουν τις αποφάσεις τους».
Η απόφαση αυτή, την οποία χαιρέτισαν τόσο η Παλαιστινιακή Αρχή όσο και το Ισραήλ, υποδηλώνει την πρόθεση της κυβέρνησης Μπους, να αναδιοργανωθεί το σύστημα ασφάλειας και τα οικονομικά της Παλαιστίνης και επομένως να αναβαθμιστούν ορισμένοι Παλαιστίνιοι υπουργοί.
Όπως μάλιστα παρατηρείται από αμερικανικές πηγές, ο Αραφάτ παρακάμπτεται με πολύ διακριτικό τρόπο και αναδεικνύονται ως ανεξάρτητοι πρωταγωνιστές, κατώτεροί του στην παλαιστινιακή ιεραρχία.
Η στρατηγική αυτή επισημάνθηκε προ ημερών στη Νέα Υόρκη, ενώ τα σημερινά ραδιοφωνικά σχόλια του Πάουελ επικυρώνουν την εκπόνηση της νέας αυτής στρατηγικής της αμερικανικής κυβέρνησης έναντι της Παλαιστινιακής Αρχής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ολυμπία Κηρύκου: Νέες μαρτυρίες φέρνουν ανατροπή στην υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης
- Αδέλφια Κάσιο κατά Μάικλ Τζάκσον: Μας εκπαίδευσε να τον υπερασπιζόμαστε, ενώ μας κακοποιούσε
- Η ώρα της στέψης στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson: Για το 9ο τρόπαιο ο ΠΑΟΚ, θέλει να γράψει ιστορία ο ΟΦΗ
- Πεθαίνει η 4αδα που θα ισορροπούσε την κινεζική επιρροή στην Ασία – Υπεύθυνος ο Τραμπ
- Ευρώπη: Ποιες χώρες έχουν δει τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων
- Σε φρεγάτα «Κίμων» και Μέγαρο Μαξίμου ο Μακρόν – Τα μηνύματα που έστειλε από την Αθήνα
- Η άνθιση του τουρισμού των λουλουδιών: Ποιοι είναι οι αγαπημένοι προορισμοί του 2026
- World Press Photo 2024: Οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την εποχή μας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442