
«Δεν θα δεχθούμε τετελεσμένα γεγονότα» προειδοποιεί ο Αθνάρ το Μαρόκο
Κατηγορηματική ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού της Ισπανίας όσον αφορά στη διένεξη με το Μαρόκο για την κυριαρχία της βραχονησίδας Περεχίλ, ανοικτά της Θέουτα. «Η Ισπανία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα» προειδοποίησε ο Χοσέ Μαρία Αθνάρ.
43
Κατηγορηματική ήταν η δήλωση του πρωθυπουργού της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Αθνάρ, όσον αφορά στη διένεξη με το Μαρόκο για την κυριαρχία της βραχονησίδας Περεχίλ, ανοικτά της Θέουτα.
«Η Ισπανία δεν θα δεχθεί τετελεσμένα γεγονότα» προειδοποίησε ο Αθνάρ, κατά τη διάρκεια της ετήσιας ομιλίας του ενώπιον του Kοινοβουλίου για την Κατάσταση του Έθνους.
Την περασμένη Πέμπτη, Μαροκινοί στρατιώτες εγκατέστησαν στη βραχονησίδα δύο σκηνές, υψώνοντας μαροκινές σημαίες. Αντιδρώντας στην εξέλιξη αυτή, η Κομισιόν επανέλαβε τη Δευτέρα την πλήρη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Ισπανία.
«Πρόκειται για έδαφος της ΕΕ. Ελπίζουμε πως η μαροκινή κατοχή θα τερματιστεί το συντομότερο δυνατόν» τόνισε ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ευρωπαϊκή Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, ενώ προσέθεσε ότι όσο διαρκεί αυτή η υπόθεση τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος αρνητικών επιπτώσεων στις σχέσεις ΕΕ-Μαρόκου.
Ο ίδιος υποστήριξε ότι η διαμάχη πρέπει να επιλυθεί ειρηνικά και διά της διπλωματικής οδού, επισημαίνοντας πως «αν καταστεί αναγκαίο θα ληφθούν μέτρα σε κοινοτικό επίπεδο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Οι εκλογές, η επαρχία, το σινεμά – «Προεκλογικές Εκστρατείες: Δημοκρατία ή Χειραγώγηση» στην Ταινιοθήκη
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός μηχανής για υπερβολική ταχύτητα – Έτρεχε με 149 χλμ. σε περιοχή με όριο τα 50
- Sold out ανακοίνωσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός για τα δύο πρώτα ματς με τη Μονακό (pic)
- Ντέιβιντ Χάσελχοφ: Έκανε βόλτες στο Λος Άντζελες στηριζόμενος σε περιπατητήρα παρέα με τη σύζυγό του
- Εξιτήριο από τον «Ευαγγελισμό» για τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

