Δολοφονία στέλεχους της Τζιχάντ – Νέα εισβολή των ισραηλινών δυνάμεων στη Ράφα
Νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην Τζενίν έπεσε την Τρίτη ο Μοαμάρ Ντάργκε, ηγετικό στέλεχος της Τζιχάντ. Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν εκ νέου στη Ράφα. Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο Παλαιστίνιοι.
Νεκρός από πυρά Ισραηλινών στρατιωτών κοντά στην Τζενίν έπεσε την Τρίτη ο Μοαμάρ Ντάργκε, ηγετικό στέλεχος της Τζιχάντ, όπως ανακοίνωσε η ισλαμιστική οργάνωση. Παράλληλα, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν εκ νέου στη Ράφα. Στη διάρκεια της επιχείρησης τραυματίστηκαν δύο Παλαιστίνιοι.
Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης των Ισραηλινών στη Δυτική Όχθη για τον εντοπισμό υπόπτων για τρομοκρατικές επιθέσεις, ο Ντάργκε πυροβολήθηκε την ώρα που ετοιμαζόταν να εγκαταλείψει την περιοχή με αυτοκίνητο.
Το στέλεχος της Τζιχάντ τραυματίστηκε σοβαρά, και έχασε τη ζωή του κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο. Αρκετά ακόμα μέλη της οργάνωσης Τζιχάντ που βρίσκονταν μαζί του κατάφεραν να διαφύγουν.
Εξάλλου, οι ισραηλινές δυνάμεις εισέβαλαν εκ νέου στη Ράφα, στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας. Από τα πυρά των Ισραηλινών στρατιωτών τραυματίστηκαν δύο Παλαιστίνιοι. Ακόμα, στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθη ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός, καταστράφηκαν ολοσχερώς τέσσερες κατοικίες και άλλα τρία υπέστησαν ζημιές.
Η επιχείρηση, που διήρκεσε μερικές ώρες, πραγματοποιήθηκε με 15 άρματα μάχης, θωρακισμένα οχήματα και εκσκαφείς, που εισήλθαν στον προσφυγικό καταυλισμό τα ξημερώματα της Τρίτης.
Παράλληλα, η ισραηλινή αστυνομία έκλεισε, την Τρίτη, τις διοικητικές υπηρεσίες του παλαιστινιακού πανεπιστημίου Αλ Κοντς στην ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως ανακοίνωσε στέλεχος της αστυνομίας. Τα γραφεία του πανεπιστημίου έκλεισαν κατόπιν εντολής του υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας του Ισραήλ, Ούζι Λαντάου.
Δεν έγιναν γνωστά τα αίτια της κίνησης αυτής, ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι το Αλ Κοντς διευθύνει ο Σάρι Νουσέιμπεχ, στέλεχος της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, ο οποίος στη διάρκεια της επιχείρησης βρισκόταν στην Ελλάδα.
Στις 17-18 Ιουλίου, στις πρώην Φυλακές της Αίγινας, έρχεται το 2ο Aegina Jazz Festival με μερικά από τα κορυφαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς τζαζ σκηνής