Δις ισόβια και 25ετή κάθειρξη στον Κράμπη για τις δολοφονίες Νικολαΐδη και Καλαθάκη
Σε δις ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Παναγιώτη Κράμπη για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, το Νοέμβριο του 1997.
38
Σε δις ισόβια και επιπλέον 25ετή κάθειρξη καταδίκασε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο τον Παναγιώτη Κράμπη για την υπόθεση της απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, το Νοέμβριο του 1997.
Έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, το δικαστήριο έκρινε ότι στη διπλή δολοφονία πλην του Κράμπη ενέχεται ο Μάριος Ασημάκης, στον οποίο επέβαλε 25ετή κάθειρξη, και ο φυγόδικος Ηλίας Μαζαράκης. Από κάθε κατηγορία απαλλάχτηκε η πρώην φίλη του Π.Κράμπη, Μάνια Χωραΐτου και τέσσερις συγκατηγορούμενοι.
Οι δικαστές ομόφωνα έκριναν ότι ο Θεόδωρος Κράλης δεν είχε ουσιαστική συμμετοχή στην απαγωγή και δολοφονία του ζευγαριού και τον έκρινε ένοχο μόνο για απλή συνέργια σε πλαστογραφία, αδίκημα για το οποίο του επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή 3 μηνών φυλάκισης.
Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του δικαστηρίου, ο Παναγιώτης Κράμπης είναι ένοχος για αρπαγή από κοινού και κατά συρροή, εκβίαση από κοινού, ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία κατά συρροή, διακεκριμένη κλοπή, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοφορία.
Ο Μάριος Ασημάκης καταδικάστηκε για αρπαγή από κοινού και κατά συρροή, εκβίαση από κοινού και άμεση συνέργεια σε ανθρωποκτονία κατά συρροή. Για τον φυγόδικο Ηλία Μαζαράκη η υπόθεση έχει διαχωριστεί. Ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος μόνο για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και του επιβλήθηκε 9μηνη ποινή φυλάκισης.
Με την απόφαση του δικαστηρίου εκτός της κ. Χωραΐτου κρίθηκαν αθώοι οι Λουκάς Μάμαλης, Δημήτρης Κράλης, Ευθύμιος και Νικόλαος Σκρέκας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γαλλία: Το ματς με το Μαρόκο έφερε 20.000 αστυνομικούς στους δρόμους
- Επίσημα στην Άρσεναλ ο Ιλάν Μελιέ
- Μία σύλληψη για τη φωτιά στο Καλοχώρι – Τι υποστήριξε ο 70χρονος
- ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα μηδέν – Παραιτήσεις, συγκρούσεις και το εντελώς αβέβαιο μέλλον
- Συρία: Συνελήφθη ο πυρήνας που βρίσκονταν πίσω από την βομβιστική επίθεση στη Δαμασκό
- Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αποχωρεί από το «Ολντ Τράφορντ» μετά από 115 χρόνια – Η νέα τοποθεσία (vid, pic)
- Ραγδαία αύξηση των κυβερνοεπιθέσεων παγκοσμίως
- LIVE: Γαλλία – Μαρόκο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442