ΟΤΕ, Εθνική Τράπεζα και Εurobank στις 1.000 κορυφαίες εταιρείες του κόσμου
Ο ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα και η EFG Eurobank-Ergasias εκπροσωπούν την Ελλάδα στη λίστα των 1.000 μεγαλύτερων, βάσει της χρηματιστηριακής τους αξίας, επιχειρήσεων του πλανήτη. Ο ΟΤΕ «αναρριχήθηκε» στην 545η θέση από την 673η.
27
Ο ΟΤΕ, η Εθνική Τράπεζα και η EFG Eurobank-Ergasias εκπροσωπούν την Ελλάδα στη λίστα των 1.000 μεγαλύτερων, βάσει της χρηματιστηριακής τους αξίας στις 31 Μαΐου, επιχειρήσεων του πλανήτη.
Ειδικότερα, το «ντεμπούτο» της στη λίστα κάνει φέτος η EFG Eurobank, η οποία κατατάσσεται στην 948η θέση, ενώ χαμηλότερα υποχώρησε η Εθνική Τράπεζα, η οποία πλέον εμφανίζεται 869η (από 601η πέρυσι). Αντίθετα, ο ΟΤΕ «αναρριχήθηκε» από την 673η στην 545η θέση.
Η κατάταξη στις πρώτες τρεις θέσεις παρέμεινε αμετάβλητη σε σύγκριση με το 2001. Στην πρώτη θέση βρίσκεται η General Εlectric και ακολουθούν οι Μicrosoft και Εxxon Μobil. Από την πρώτη δεκάδα, οι 8 εταιρείες εδρεύουν στις ΗΠΑ και μόνο δύο, η Royal Dutch/Shell και η ΒΡ, είναι ευρωπαϊκές.
Σημειώνεται ότι η κεφαλαιοποίηση των αμερικανικών επιχειρήσεων υπερβαίνει το ήμισυ της συνολικής των χιλίων εταιρειών που συμμετέχουν στη λίστα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Οι νέες ρυθμίσεις για την ετήσια άδεια: Πώς θα χορηγείται από φέτος
- Συνταγή: Πατατοσαλάτα
- Τέχνασμα του Τραμπ η παράταση της εκεχειρίας λένε οι Ιρανοί – «Πράξη πολέμου ο ναυτικός αποκλεισμός των ΗΠΑ»
- Κορύφωση της βίας στη Γάζα μετά την κατάπαυση του πυρός
- Για αυτό η μουσική μας φέρνει πιο κοντά
- Καιρός: Βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη
- Απαρηγόρητη η Ντενίζ Ρίτσαρντς για τον θάνατο του Πάτρικ Μαλντούν
- Η ερωτική χημεία δεν φέρνει την τέλεια σχέση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442