Οριακή ενίσχυση 0,1% της οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Μικρή αύξηση της τάξης του 0,1% σημείωσε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, γεγονός που εμφανίζει τη χώρα πιο αισιόδοξη, συγκριτικά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
53
Μικρή αύξηση της τάξης του 0,1% σημείωσε ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης στην Ελλάδα τον Ιούνιο, σε σχέση με τον Μάιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κομισιόν, γεγονός που εμφανίζει τη χώρα πιο αισιόδοξη, συγκριτικά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης.
Στην Ελλάδα, ο δείκτης εμπιστοσύνης ενισχύθηκε όσον αφορά στον κλάδο της βιομηχανίας και στο λιανικό εμπόριο, παρέμεινε αμετάβλητος στον κλάδο των οικοδομών, και μειώθηκε στον τομέα των καταναλωτών.
Υπενθυμίζεται ότι σε έξι χώρες της ΕΕ ο δείκτης οικονομικής εμπιστοσύνης παρουσίασε αύξηση, ενώ σε επτά μειώθηκε. Ειδικότερα, ενίσχυση σημείωσε επίσης, στην Ισπανία, την Αυστρία, τη Φινλανδία, τη Σουηδία και τη Μεγάλη Βρετανία, ενώ μείωση στο Βέλγιο, τη Δανία, τη Γαλλία, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Ολλανδία και την Πορτογαλία· αμετάβλητος παρέμεινε στη Γερμανία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη αύξηση που σημειώθηκε ήταν της τάξης του 0,3%, στη Σουηδία, και ότι γενικά στην ευρωζώνη σημειώθηκε μείωση στις 99,6 μονάδες, από τις 99,9 τον προηγούμενο μήνα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]
- Σίγουρος ο Βενγκέρ: «Η Άρσεναλ θα πάρει το πρωτάθλημα»
- Ζαφείρης Μελάς: «Δέχτηκα πάρα πολύ μεγάλο μπούλινγκ λόγω καταγωγής»
- Κορωπί: Σύγκρουση ΙΧ με μοτοσικλέτα – Δύο τραυματίες, ο ένας σοβαρά
- Ξεκάθαρος ο Λουίς Ενρίκε: «Οι τελευταίοι πέντε ή δέκα αγώνες ήταν οι χειρότεροι…»
- Κίνηση: «Έμφραγμα» στον Κηφισό – Σε ποιους άλλους δρόμους καταγράφονται μεγάλες καθυστερήσεις
- Η δύσκολη εξίσωση με τους ξένους διαιτητές των πλέι οφ τίτλου
- Κρήτη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 43χρονης – Νεκρός ο πρώην σύντροφός της – Τι λέει ο γιος της αγνοούμενης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)










![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442