Σύσκεψη Γ.Παπανδρέου – Κ.Λαλιώτη εν όψει Οργανωτικής Συνδιάσκεψης
Την πεποίθηση ότι η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αποτελέσει μια αφετηρία για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, μοιράζονται ο γραμματέας του κόμματος, Κ.Λαλιώτης και ο Γ.Παπανδρέου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, τη Δευτέρα.
Την πεποίθηση ότι η Οργανωτική Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να αποτελέσει μια αφετηρία για την αναδιάταξη των δυνάμεων του ΠΑΣΟΚ, μοιράζονται ο γραμματέας του κόμματος, Κώστας Λαλιώτης και ο Γιώργος Παπανδρέου, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, τη Δευτέρα, μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ανδρών, στα γραφεία του κόμματος, στη Χαριλάου Τρικούπη.
Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε, ακόμα, ότι κατά τη Συνδιάσκεψη (οι εργασίες της οποίας αρχίζουν την Παρασκευή), πρέπει να γίνουν τομές για την ενίσχυση και την διεύρυνση των δημοκρατικών δομών του κόμματος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λαλιώτης δεν προχώρησε σε δηλώσεις, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του, ήταν μια συνήθης συνάντηση, όπως αυτές που έχουν διεξαχθεί και με άλλα μέλη του Ε.Γ.
Ο κ. Παπανδρέου, ερωτηθείς για το φαινόμενο της εσωστρέφειας, σημείωσε ότι οι διαφορετικές απόψεις είναι χρήσιμες και αναγκαίες σε ένα δημοκρατικό κόμμα. Κληθείς, δε, να σχολιάσει την εκτίμηση ότι η ηττοπάθεια διακρίνει ορισμένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, επισήμανε ότι ο ίδιος δεν είναι της σχολής της ηττοπάθειας.
Ο υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς εάν υπάρχει συμφωνία με τον κ. Σημίτη, να τον υποστηρίξει ο πρωθυπουργός στη διαδικασία διαδοχής, ως αντάλλαγμα της υποστήριξης που έδωσε ο Γ.Παπανδρέου στον Κ.Σημίτη, στο συνέδριο του 1996, ο υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι «στην Ελλάδα είμαστε επιρρεπείς σε σενάρια και συνωμοσιολογία· η πολιτική είναι πιο απλή και πιο διαφανής».