Υποχωρεί το ΧΑΑ τη Δευτέρα – Προς τις 2.220 υποχωρεί ο γενικός δείκτης
Περιορίζονται οι απώλειες που καταγράφει το ΧΑΑ τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.220 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
27
Περιορίζονται οι απώλειες που καταγράφει το ΧΑΑ τη Δευτέρα, λίγο μετά το μέσο των συναλλαγών, με το γενικό δείκτη να υποχωρεί προς τις 2.220 μονάδες, καθώς οι επενδυτές ρευστοποιούν τις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης σημειώνει πτώση 0,70% στις 2.222,23 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 33 εκατ. ευρώ.
Ο όγκος των συναλλαγών κινείται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, καθώς οι επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν, περιμένοντας το ξεκαθάρισμα του κλίματος στις διεθνείς αγορές, στις οποίες κυριαρχούν τα λογιστικά σκάνδαλα των αμερικανικών επιχειρήσεων.
Οι απώλειες περιορίζονται, καθώς άλλαξε το κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές, οι οποίες κινούνται ανοδικά, με «οδηγό» τις μετοχές των εταιρειών ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών.
Ο FTSE/ASE 20 υποχωρεί κατά 0,92% στις 1.159,36 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημειώνει πτώση 1,10% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 καταγράφει απώλειες 1%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες, εκτός από τις εταιρείες Διύλισης και Πληροφορικής, είναι σε αρνητικό έδαφος. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι Ασφάλειες (-2,06%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών καταγράφουν οι μετοχές του ΟΤΕ (-0,88% στα 15,86 ευρώ), της Ερμής (+1,23% στα 3,30 ευρώ) και της Εθνικής Τράπεζας (-0,74% στα 21,38 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινούνται, 55 ενισχύονται, 236 υποχωρούν και 85 παραμένουν αμετάβλητες.
Τελευταία ενημέρωση: 14.15
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καισαρική: Το 67% των παιδιών στην Ελλάδα γεννιούνται με την συγκεκριμένη μέθοδο
- Επτά νεκροί και 24 τραυματίες στη Ρωσία μετά από επίθεση ουκρανικών drones
- Ρέκβιεμ για ένα κόμμα που έχει κλείσει τον κύκλο του – αυγή για μια νέα ελπίδα για την κοινωνία
- Ρόδρι: «Ο Μέσι είναι ο κορυφαίος όλων των εποχών»
- Αρκάς: Σε καλοκαιρινή διάθεση
- Το να μην κάνουμε τίποτα δεν είναι κακό
- Φωτιές: Πολύ υψηλός κίνδυνος το Σάββατο – Σε «πορτοκαλί» συναγερμό η Κρήτη
- ΣΥΡΙΖΑ: Η τελευταία ευκαιρία του Πολάκη για πρόεδρος – Σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης στην Κεντρική Επιτροπή
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 18.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ian-nicole-reambonanza-CICFJEHWiFY-unsplash-315x220.jpg)



























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442