Στο 6165400 οι απαντήσεις στις απορίες για τις φορολογικές δηλώσεις
Στο 0106165400 θα παρέχονται πληροφορίες για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από σήμερα, Δευτέρα, έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, άρχισε και η αποστολή της έβδομης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
27
Στο 0106165400 θα παρέχονται πληροφορίες για την εκκαθάριση των φορολογικών δηλώσεων από σήμερα, Δευτέρα, έως το τέλος του έτους. Παράλληλα, άρχισε και η αποστολή της έβδομης παρτίδας εκκαθαριστικών σημειωμάτων.
Ο χρήστης της υπηρεσίας αυτής θα μπορεί να ενημερώνεται για το αν και πότε εκκαθαρίστηκε η δήλωσή του, εάν η εκκαθάριση είναι χρεωστική ή πιστωτική, όπως και για τις ημερομηνίες πληρωμής οφειλομένων ποσών ή κατάθεσης επιστροφής του ποσού που δικαιούται στην τράπεζα προτίμησης του φορολογούμενου.
Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του υπουργείου Οικονομικών, ο αριθμός κλήσης διαθέτει 330 τηλεφωνικές γραμμές.
Την ίδια ώρα, άλλα 405.794 εκκαθαριστικά σημειώματα αποστέλλονται στους φορολογούμενους. Πρόκειται για την έβδομη αποστολή εκκαθαριστικών σημειωμάτων του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων. Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ, τα 105.908 σημειώματα είναι χρεωστικά, τα 153.204 πιστωτικά και τα υπόλοιπα 146.682 χαρακτηρίζονται «μηδενικά».
Έως σήμερα έχουν εκκαθαριστεί 2.638.383 φορολογικές δηλώσεις, ενώ την ίδια εποχή πέρυσι είχαν εκκαθαριστεί 1.234.217 εκκαθαριστικά. Σύμφωνα με τη ΓΓΠΣ οι φορολογούμενοι λαμβάνουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα 22 μέρες νωρίτερα, απ ό,τι το 2001.
Φέτος, απορρίφθηκαν επίσης λιγότερες δηλώσεις. Συγκεκριμένα, οι λανθασμένες δηλώσεις φθάνουν έως τώρα τις 235.738 (ποσοστό 9,5% επί του συνόλου των δηλώσεων που έχουν ελεγχθεί έως τώρα), ενώ κατά το προηγούμενο έτος είχαν απορριφθεί 209.248 δηλώσεις (ποσοστό 14,5% επί του συνόλου των δηλώσεων).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Η Σίντνεϊ Σουίνι «έφαγε πόρτα» στην ταινία Ο Διάβολος Φοράει Prada 2
- UEFA Champions League: Η ημιτελική φάση έρχεται στο MEGA
- Στην Ιταλία ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης για τον «Κήπο των Δικαίων» – Συνάντηση με τον Δήμαρχο Μιλάνου
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συζήτηση για τις άρσεις ασυλίας 13 βουλευτών της ΝΔ – Αγωνία στο Μαξίμου
- Betsson: Σούπερ προσφορά* χωρίς κατάθεση για το στοίχημα ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson
- Α1 Γυναικών: Απορρίφθηκε η ένσταση του Παναθηναϊκού, πρωταθλητής ο Αθηναϊκός
- Φρεάτια με αισθητήρες για την αποτροπή υπερχείλισης
- Νέα Ιωνία: Οδηγός απείλησε με όπλο υπαλλήλους καθαριότητας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442