Στόχο της ιρακινής αεράμυνας έπληξαν και πάλι τα συμμαχικά μαχητικά
Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά έπληξαν στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Βόρειο Ιράκ θέση της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας, αφού προηγουμένως δέχθηκαν πυρά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη.
Αμερικανικά και βρετανικά μαχητικά έπληξαν στη ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στο Βόρειο Ιράκ θέση της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας, αφού προηγουμένως δέχθηκαν πυρά, αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Τετάρτη η διοίκηση των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, που εδρεύει στη Γερμανία.
Τα συμμαχικά αεροσκάφη περιπολούσαν πάνω από τη ζώνη απαγόρευσης των πτήσεων, όταν αποτέλεσαν στόχο ιρακινών πυρών βόρεια της πόλης Αϊν Ζαλάχ, προστίθεται στην ανακοίνωση.
«Τα συμμαχικά αεροσκάφη απάντησαν στα ιρακινά πυρά ρίχνοντας τηλεκατευθυνόμενες βόμβες ακριβείας σε θέση της ιρακινής αντιαεροπορικής άμυνας» επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στην οποία αναφέρεται ακόμη ότι όλα τα μαχητικά απομακρύνθηκαν από την περιοχή με ασφάλεια.
Τέτοια περιστατικά σημειώνονται σχεδόν καθημερινά στις ζώνες απαγόρευσης των πτήσεων στα βόρεια και τα νότια του Ιράκ, οι οποίες επιβλήθηκαν από την Ουάσινγκτον και το Λονδίνο μετά τον Πόλεμο του Κόλπου το 1991, για να προστατέψουν τις εκεί μειονότητες των Κούρδων και των σιιτών.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.