Η άσκηση με βάρη βοηθά τις γυναίκες να απαλλαγούν από το “σωσίβιο” γύρω από τη μέση τους
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένες γυναίκες που κάνουν ασκήσεις με βάρη χάνουν ευκολότερα λίπος από την περιοχή της κοιλιάς συγκριτικά με τους άνδρες συνομήλικούς τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Medicine & Science in Sports & Exercise.
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένες γυναίκες που κάνουν ασκήσεις με βάρη χάνουν ευκολότερα λίπος από την περιοχή της κοιλιάς συγκριτικά με τους άνδρες συνομήλικούς τους, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Medicine & Science in Sports & Exercise.
Η επιστημονική ομάδα του Δρ Γκάρι Χάντερ στο Πανεπιστήμιο Αλαμπάμα του Μπίρμινχαμ μελέτησε τα αποτελέσματα προγράμματος εκγύμνασης με βάρη, διάρκειας 25 εβδομάδων, σε 12 γυναίκες και 14 άνδρες ηλικίας 61 έως 77 ετών. Οι συμμετέχοντες έκαναν τρεις φορές την εβδομάδα δύο σετ δέκα επαναλήψεων με βάρη για τη μυϊκή ενδυνάμωση των ποδιών, των χεριών, της πλάτης, καθώς επίσης βαθιά καθίσματα και κάμψεις.
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος εκγύμνασης, οι ειδικοί με τη βοήθεια μαγνητικών τομογραφιών μέτρησαν την απώλεια λίπους από μια συγκεκριμένη περιοχή της κοιλιάς, περιμετρικά του ομφαλού. Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες βελτίωσαν τη φυσική τους κατάσταση κατά 15 έως 16% και έχασαν περίπου δύο κιλά λίπους από όλο το σώμα τους.
Οι ερευνητές επισήμαναν ωστόσο ότι οι γυναίκες έχασαν περίπου 15 κυβικά εκατοστά κοιλιακού λίπους, ενώ οι άνδρες παρουσίασαν μικρή αύξηση του λίπους στην ευρύτερη περιοχή της κοιλιάς μετά την παρακολούθηση προγράμματος γυμναστικής με βάρη.
Μιλώντας στο Reuters ο Δρ Χάντερ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα μη αναμενόμενα δεδομένου ότι οι άνδρες είχαν απολέσει ίσο αριθμό συνολικού σωματικού βάρους με τις γυναίκες. Επισήμανε όμως ότι ίσως και οι άνδρες να είχαν χάσει λίπος στην περιοχή της κοιλιάς, αλλά να μην κατέστη δυνατό να εντοπιστεί από την ερευνητική ομάδα, καθώς μετρήθηκε μόνο η περιοχή γύρω από τον ομφαλό.
health.in.gr
- Αίγιο: «Είμαι αθώος, δεν μπορώ να πενθήσω» – Τι λέει μέσα από τη φυλακή ο 65χρονος Ιταλός
- Αρκάς: «Παράδεισος» για τους αδειούχους, «κόλαση» για τους εργαζόμενους
- Οδηγός για τον νέο εξωδικαστικό μηχανισμό: Ανοίγει σήμερα η ηλεκτρονική πλατφόρμα
- Οι μεγαλύτεροι μύθοι για τη γυμναστική
- Συνταγματική αναθεώρηση: Το απόγευμα η ψηφοφορία στη Βουλή – Τα επίμαχα άρθρα
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/hamid-khaleghi-bNWXW7ZvYGo-unsplash-1-315x220.jpg)






![[ΡΩΓΜΕΣ]: Ανάμεσα στον χορό, το θέατρο και την ποίηση](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/ΡΩΓΜΕΣ-Χ.Κυριαζιδη-credits-©Κατερίνα-Αρβανιτη-_2-230x130.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442