Έληξε η πολιορκία του Αραφάτ – Συνεδριάζει την Πέμπτη η νέα παλαιστινιακή κυβέρνηση
Οι ισραηλινές δυνάμεις αποχώρησαν από τη Ραμάλα, επιτρέποντας να συνεδριάσει την Πέμπτη η παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό τη νέα της σύνθεση. Νέες εισβολές σημειώθηκαν ωστόσο στη Ράφα και στην κωμόπολη Τουμπάς, στη Δυτική Όχθη.
Οι ισραηλινές δυνάμεις ολοκλήρωσαν αργά το βράδυ της Τετάρτης την αποχώρησή τους από τη Ραμάλα, δίνοντας έτσι τέλος στην πολυήμερη πολιορκία του αρχηγείου του Παλαιστίνιου ηγέτη Γιασέρ Αραφάτ.
Ανδρες των παλαιστινιακών δυνάμεων ασφαλείας έσπευσαν στο μισογκρεμισμένο κτιριακό συγκρότημα, ζητωκραυγάζοντας και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του Αραφάτ.
Με τη λήξη της πολιορκίας, αναμένεται να συνεδριάσει για πρώτη φορά την Πέμπτη και η παλαιστινιακή κυβέρνηση υπό τη νέα της σύνθεση, η παρθενική σύσκεψη της οποίας αναβλήθηκε λόγω της τελευταίας εισβολής στη Ραμάλα.
Λίγες ώρες από την αποκατάσταση της κυκλοφορίας στη Ραμάλα, μονάδες πεζικού του ισραηλινού στρατού, υποστηριζόμενες από τεθωρακισμένα, κατέλαβαν την κωμόπολη Τουμπάς, νότια της Τζενίν.
Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες συνέλαβαν περίπου δέκα άτομα και εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον κτιρίων της υπηρεσίας ασφαλείας.
Αλλη μία επιχείρηση των Ισραηλινών πραγματοποιήθηκε στη Ράφα, όπου συνελήφθηκαν πέντε Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένας αξιωματούχος της Φατάχ, ονόματι Νιζάρ Χαραζίλ, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε επίθεση σε εβραϊκό οικισμό.
Στη Λωρίδα της Γάζας, τρεις Ισραηλινοί στρατιώτες και πέντε Παλαιστίνιοι ένοπλοι τραυματίστηκαν επίσης στη διάρκεια ανταλλαγής πυρών κοντά στον οικισμό εποίκων Νέβε Ντκαλίμ.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.