Στο τέλος Ιουλίου η ίδρυση του νέου κράτους Σερβίας-Μαυροβουνίου προβλέπει ο Σολάνα
Την ελπίδα ότι το νέο κράτος Σερβίας - Μαυροβουνίου, το οποίο θα αντικαταστήσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, θα ιδρυθεί στο τέλος Ιουλίου, εξέφρασε ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την ΚΕΠΠΑ Χ.Σολάνα, έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Βελιγράδι.
Αισιόδοξος ότι το νέο κράτος Σερβίας – Μαυροβουνίου, το οποίο θα αντικαταστήσει την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, θα ιδρυθεί στο τέλος Ιουλίου, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος της ΕΕ για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφαλείας Χαβιέρ Σολάνα, έπειτα από συνομιλίες που είχε στο Βελιγράδι.
«Πιστεύω ότι το σύνολο της διαδικασίας θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη του Ιουλίου», δήλωσε ο Χαβιέρ Σολάνα στους δημοσιογράφους.
Ο Χαβιέρ Σολάνα μετέβη εκεί σήμερα το πρωί για να ασκήσει πιέσεις στους ηγέτες του Βελιγραδίου και της Πονγκόριτσα να επιταχύνουν την υλοποίηση της συμφωνίας που υπεγράφη στις 14 Μαρτίου υπό την αιγίδα του και προβλέπει τη μετατροπή της σημερινής Γιουγκοσλαβίας σε ένα νέο Κράτος Σερβίας-Μαυροβουνίου.
Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος εμφανίστηκε αισιόδοξος εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτό θα ιδρυθεί «σε σύντομο χρονικό διάστημα… πριν από το τέλος του Ιουλίου». Δεν προβλέπεται κανένα εμπόδιο, σχολίασε, σημειώνοντας ωστόσο ότι κάποια «ζητήματα παραμένουν ανοιχτά» για τα οποία όμως «πιστεύω ότι βρέθηκε έδαφος προς συμφωνία», όπως τόνισε.
Σε κοινή τους ανακοίνωση, που δόθηκε στη δημοσιότητα έπειτα από συνάντηση που είχαν με τον κ. Σολάνα, οι ηγέτες του Βελιγραδίου και της Ποντγκόριτσα ανέθεσαν στην επιτροπή που είναι επιφορτισμένη με την εκπόνηση του νέου Συντάγματος να ολοκληρώσει την αποστολή της «ταχύτατα» σεβόμενη τους όρους της συμφωνίας της 14ης Μαρτίου.
Επίσης, δεσμεύτηκαν για την εγκαθίδρυση κοινής αγοράς Σερβίας – Μαυροβουνίου και για την εναρμόνιση του εμπορίου και της τελωνειακής τους πολιτικής. Οι ίδιοι γνωστοποίησαν επίσης ότι μία ταχεία και πλήρης υλοποίηση της συμφωνίας έχει «καθοριστική σημασία» για την συνεργασία ανάμεσα στα δύο μέρη που συνθέτουν το νέο κράτος και για την ενσωμάτωσή τους στη διεθνή κοινότητα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.