Με κέρδη 0,43% πάνω από τις 2.300 μονάδες έκλεισε το ΧΑΑ τη Δευτέρα
Με κέρδη της τάξεως του 0,43% στις 2.305,85 μονάδες έκλεισε τη Δευτέρα ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, σε μία συνεδρίαση με έντονες διακυμάνσεις, η οποία αντανακλούσε την αβεβαιότητα των επενδυτών για τις βραχυπρόθεσμες προοπτικές της αγοράς.
27
Έντονες διακυμάνσεις σημειώθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στο ΧΑΑ, με το γενικό δείκτη να κλείνει τελικά πάνω από τις 2.300 μονάδες, καθώς οι επενδυτές, παρά την αβεβαιότητα, στράφηκαν στις μετοχές των εταιρειών υψηλής κεφαλαιοποίησης.
Ο γενικός δείκτης ενισχύθηκε κατά 0,43% στις 2.305,85 μονάδες και η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 66 εκατ. ευρώ.
Ενδοσυνεδριακά ο γενικός δείκτης υποχώρησε έως και τις 2.291,67 μονάδες, καθώς οι επενδυτές, μετά το ανοδικό άνοιγμα, έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τις μετοχές των εταιρειών τηλεπικοινωνιών και των τραπεζών. Στο τελευταίο μισάωρο όμως, αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις στα blue chips και η αγορά «σκαρφάλωσε» ξανά πάνω από τις 2.300 μονάδες.
Οι αναλυτές συνεχίζουν να είναι επιφυλακτικοί για την πορεία του ΧΑΑ, επισημαίνοντας και την χαμηλή αξία των συναλλαγών. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα από τα 66 εκατ. ευρώ του συνολικού τζίρου τα 15 σημειώθηκαν το τελευταίο ημίωρο.
Θετικά πάντως, επέδρασαν στην ψυχολογία των επενδυτών οι ανακοινώσεις της ΕΣΥΕ ότι το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 4,3% το πρώτο τρίμηνο και ότι ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 3,4% το Μάιο από 3,8% τον προηγούμενο μήνα.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 0,62%, στις 1.218,67 μονάδες, ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 0,35% και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε απώλειες 0,12%.
Οι περισσότεροι επιμέρους κλαδικοί δείκτες τερμάτισαν σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Επενδύσεων (+1,47%) και τις μεγαλύτερες απώλειες οι εταιρείες Ειδών και Λύσεων Πληροφορικής (-0,47%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές της Coca-Cola HBC (+2,76% στα 17,10 ευρώ), του ΟΤΕ (-0,90% στα 17,58 ευρώ) και της Sex Form (-5,33% στα 10,78 ευρώ).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 166 ενισχύθηκαν, 120 υποχώρησαν και 90 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Παναθηναϊκός: Ο Ντάβιντε Καλάμπρια επιμένει ελληνικά και τη νέα σεζόν
- Βανδαλισμοί στο δημοτικό Πάρκο
- Akylas: «Πάμε πολύ καλά στα προγνωστικά, είμαστε στο Τop 5»
- ΠΑΣΟΚ: Ημίμετρα για να βγει από το πολιτικό τέλμα ο Μητσοτάκης
- Ο Λίβανος θα ζητήσει παράταση της εκεχειρίας για ένα μήνα με το Ισραήλ – Τι ζητάει
- Σύριοι στο στόχαστρο του δόγματος Πλεύρη
- Ψήφισμα στήριξης της ΚΕΔΕ των κοινωνικών δομών και του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων
- Ο Άλεκ Πίτερς έκανε το τραπέζι στους πρωταθλητές Εφήβους του Ολυμπιακού (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442