
Στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της κατασκευής του τραμ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν την Παρασκευή οι προσφυγές, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Αθηναίων, κατά της κατασκευής του τραμ και του προαστιακού σιδηροδρόμου στην Αττική.
43
Στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας συζητήθηκαν την Παρασκευή οι προσφυγές, μεταξύ των οποίων και του Δήμου Αθηναίων, σχετικά με την ανάπτυξη του τραμ στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος, στο Π. Φάληρο και των σιδηροδρομικών διαδρομών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου από Πειραιά έως Αγίους Αναργύρους.
Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Δήμου Αθηναίων, ο Δ.Μπέης και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν να ακυρωθεί η έγκριση περιβαλλοντικών όρων, που αφορά το έργο κατασκευής σιδηροδρόμου από το αμαξοστάσιο του Ρέντη μέχρι το σιδηροδρομικό σταθμό Αθηνών και τους Αγίους Αναργύρους. Την ίδια ώρα, κάτοικοι άλλων περιοχών ζητούν την ακύρωση των περιβαλλοντικών όρων για τα έργα του τραμ στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου.
Ωστόσο, οι σύμβουλοι Επικρατείας, Αγγελική Θεοφιλοπούλου, Φ.Αρναούτογλου και Ειρήνη Σαρπ πρότειναν την απόρριψη όλων των προσφυγών, κρίνοντας ότι είναι αβάσιμες οι αιτιάσεις για επιδείνωση του οικιστικού περιβάλλοντος.
Παράλληλα, μέλη του ΣτΕ υποστήριξαν στις εισηγήσεις τους ότι μπορεί να υπάρξουν επεμβάσεις σε εξαιρετικές περιπτώσεις έργων, όπως του τραμ που έχει μεγάλη σημασία για την υποστήριξη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και την ικανοποίηση ζωτικών αναγκών για τις μετακινήσεις, τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κ.λπ.
Ανέφεραν, επίσης, ότι είναι νόμιμα αιτιολογημένη η θέση της διοίκησης για υπογειοποίηση τμήματος του σιδηρόδρομου, ενώ απέκρουσαν, ως αβάσιμους, τους ισχυρισμούς των προσφευγόντων ότι αποκόπτεται ο πολεοδομικός ιστός της πόλης προς την ακτή και ότι επέρχεται ανεπανόρθωτη βλάβη στο περιβάλλον.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Το El Niño επιστρέφει ισχυρό και θεαματικό εν μέσω κλιματικής κρίσης – Επηρεάζεται η Ελλάδα;
- Συνταγή: Κεφτεδάκια με σάλτσα πιπεριάς Φλωρίνης
- Φαρμακοποιοί: Πρόβλημα δημόσιας υγείας η κατ΄ οίκον διανομή φαρμάκων του ΕΟΠΥΥ
- Νεκρή βρέθηκε 74χρονη στις τουαλέτες του Πολιτιστικού Κέντρου στο Άργος Ορεστικού
- Δυσαρεστημένος ο Τραμπ με την πρόταση του Ιράν αλλά την εξετάζει – Δεκάδες χώρες ζητούν το άνοιγμα του Ορμούζ
- Αίθριος ο καιρός σε όλη τη χώρα – Έως τους 27 βαθμούς η θερμοκρασία

