Με ένα υπερσύγχρονο σύστημα παρακολούθησης πλοίων εφοδιάστηκε το ΥΕΝ
Το πλέον σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων των πλοίων της ακτοπλοΐας, το PURPLE FINDER (POLE STAR) SYSTEM προσφέρθηκε να εγκαταστήσει στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».
Το πλέον σύγχρονο σύστημα παρακολούθησης των κινήσεων των πλοίων της ακτοπλοΐας, το PURPLE FINDER (POLE STAR) SYSTEM προσφέρθηκε να εγκαταστήσει στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΥΕΝ το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».
Σύμφωνα με το σύστημα αυτό, ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί μέσω γιγαντοθόνης τη θέση, την πορεία, την ταχύτητα, τη μέση ταχύτητα και την ιστορική πορεία του πλοίου, θα μπορεί να βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το πλοίο, θα είναι δυνατή η μεγέθυνση της θέσης του πλοίου (π.χ. μέσα σε λιμάνι, ώρα πρόσδεσης), ενώ θα υπάρχει άμεση ενημέρωση για μετεωρολογικά δελτία κ.λ.π.
Με αυτό τον τρόπο, όλα τα ακτοπλοϊκά πλοία τα οποία κινούνται στις ελληνικές θάλασσες -και όχι μόνο, αφού το σύστημα θα μπορούσε να συμπεριλάβει και πλοία που ταξιδεύουν σε όλον τον κόσμο- θα βρίσκονται συνεχώς υπό την επιτήρηση του Κέντρου Επιχειρήσεων, το οποίο πλέον -σε περίπτωση ανάγκης- θα ενημερώνεται σε πραγματικό χρόνο για τα ακριβή στοιχεία των προβλημάτων.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης απέστειλε τις θερμές του ευχαριστίες στο Ίδρυμα και στον καπετάνιο Παναγιώτη Τσάκο, ενώ θα εξουσιοδοτήσει τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος Χρήστο Δελημιχάλη να συντονίσει τις υπηρεσίες ενεργοποίησης της προσφοράς.
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59
Το καθαρό μυαλό, η συναισθηματική απόσταση και η προσήλωση στα πραγματικά ενδιαφέρονται είναι οι πυλώνες στους οποίους πρέπει να στηριχθούν οι επιλογές των υποψηφίων για τη σωστή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων