Νέες ανταλλαγές πυρών στην ινδοπακιστανική μεθόριο – Προσπάθειες ειρήνης από τη Ρωσία
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν, καθώς τη Δευτέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών αντάλλαξαν πυρά με όλμους και πολυβόλα κατά μήκος της «θερμής» μεθοριακής ζώνης. Πιέζει η Ρωσία για ειρήνευση.
Καθημερινό φαινόμενο έχουν γίνει πλέον οι ανταλλαγές πυρών ανάμεσα στις δύο πυρηνικές αντιπάλους, Ινδία και Πακιστάν, καθώς τη Δευτέρα οι Ένοπλες Δυνάμεις των δύο χωρών αντάλλαξαν πυρά με όλμους και πολυβόλα κατά μήκος της «θερμής» μεθοριακής ζώνης στο Κασμίρ. Την ίδια ώρα η Ρωσία ελπίζει να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο κατά τη διάρκεια της συνόδου στο Καζακστάν.
Συγκεκριμένα, οι πακιστανικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ με όλμους και πολυβόλα ενάντια σε ινδικές θέσεις στους τομείς του Πούντς και του Ρατζούρι, κατά μήκος της Γραμμής Ελέγχου, που χωρίζει τους δύο στρατούς στο διαφιλονικούμενο κρατίδιο του Κασμίρ. «Τα πυρά ξεκίνησαν νωρίς το πρωί και διήρκεσαν μία ώρα και κάτι και οι ινδικές δυνάμεις απάντησαν με όλμους και βαριά πολυβόλα» δήλωσαν πηγές του ινδικού υπουργείου Αμυνας.
Οι δύο στρατοί αντήλλαξαν πυρά βαρέων πολυβόλων και ελαφρών όπλων και στη διεθνή μεθόριο ανάμεσα στο κρατίδιο Τζάμου και Κασμίρ και στο Πακιστάν, όμως δεν υπήρξαν πληροφορίες για απώλειες εκατέρωθεν.
Πιέζει ο Πούτιν
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του Πακιστάν, Περβέζ Μουσάραφ και ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ατάλ Μπεχαρί Βατζπαγί, βρίσκονται στην πρωτεύουσα του Καζακστάν, Αλμάτι, για να συμμετάσχουν στην περιφερειακή σύνοδο ασφαλείας, όμως οι πιθανότητες για μία συνάντησή τους είναι αμυδρές.
Ωστόσο η Ρωσία ελπίζει να διαδραματίσει μεσολαβητικό ρόλο κατά τη διάρκεια της συνόδου της Αλμάτι καθώς ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν θα συναντηθεί και με τους δύο ηγέτες, σε ξεχωριστές συναντήσεις, σήμερα κατά την πρώτη ημέρα της 3ήμερης συνόδου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.