Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ανακρίσεις σε βάρος Ιταλών αστυνομικών για τα επεισόδια στη Γένοβα

Ανακρίσεις σε βάρος Ιταλών αστυνομικών για τα επεισόδια στη Γένοβα

Ανακρίσεις εις βάρος 48 ακόμη αξιωματικών της ιταλικής αστυνομίας διέταξε η εισαγγελία της Γένοβα, προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων, που σημειώθηκαν στην ιταλική πόλη τον Ιούλιο του 2001.

31

Ανακρίσεις εις βάρος 48 ακόμη αξιωματικών της ιταλικής αστυνομίας διέταξε την Τετάρτη η εισαγγελία της Γένοβα, προκειμένου να εξακριβωθεί ο ρόλος τους κατά τη διάρκεια των αιματηρών επεισοδίων, που σημειώθηκαν στην ιταλική πόλη τον Ιούλιο του 2001.

Συνολικά, 77 Ιταλοί αξιωματικοί ανακρίνονται από τις Αρχές της χώρας για τις ταραχές μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G8 στη Γένοβα. Τραγικό αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος του διαδηλωτή Μάρκο Τζουλιάνι.

Όπως μεταδίδει το BBC, οι αστυνομικοί κατηγορούνται για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά την διάρκεια επίθεσης σε σχολείο στη Γένοβα, στο οποίο είχαν καταφύγει δεκάδες διαδηλωτές. Αρκετοί αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι οι αστυνομικοί αυτοί ανήκαν στην ειδική ομάδα της αστυνομίας της Ρώμης για την αντιμετώπιση των ταραχών.

Πάντως, η ιταλική αστυνομία έχει υπερασπιστεί την τακτική που ακολούθησε, υποστηρίζοντας ότι έπρεπε να απαντήσει στους «διαδηλωτές – ταραξίες», που ήρθαν στη Γένοβα με σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 24 Απριλίου 2026
Cookies