Όχι σε απεργίες στη διάρκεια του Μουντιάλ, προειδοποιεί η κυβέρνηση της Ν.Κορέας
Προειδοποίηση προς όλα τα συνδικάτα να μην προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, που θα παρακώλυαν τη διαξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, απηύθυνε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Διαφορετικά τα συνδικάτα θα δουν το σκληρό πρόσωπο της κυβέρνησης.
Αυστηρή προειδοποίηση προς όλα τα συνδικάτα της χώρας να μην προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις, που θα παρακώλυαν τη διαξαγωγή του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου, απηύθυνε η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας. Σε διαφορετική περίπτωση τα συνδικάτα θα έρθουν αντιμέτωπα με τα σκληρά κυβερνητικά μέτρα.
Η προειδοποίηση έρχεται δέκα ημέρες πριν από την έναρξη των τελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που συνδιοργανώνουν η Ιαπωνία με τη Νότια Κορέα.
Το μεγαλύτερο συνδικάτο της χώρας έχει ήδη προγραμματίσει απεργιακές κινητοποιήσεις για αυτή την εβδομάδα, τις οποίες δεν σκοπεύει να διακόψει στη διάρκεια των αγώνων.
«Σε αυτή τη σπάνια και μοναδική ευκαιρία, η Κορέα πρέπει να δείξει ότι ενώνεται με τον υπόλοιπο κόσμο στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου» δήλωσε ο πρόεδρος Κιμ Ντάε Γιουνγκ στη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, την Τρίτη.
Μετά το τέλος της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, από το γραφείο του Νοτιοκορεάτη προέδρου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-προειδοποίηση: «Η κυβέρνηση θα είναι άτεγκτη στην αντιμετώπιση παράνομων απεργιών ή συλλογικών δράσεων που μπορεί να υπονομεύσουν την εικόνα της χώρας στη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου».
Η κυβέρνηση έχει προβλέψει την τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών στις στέγες των σταδίων, οι οποίοι θα πυροβολούν εναντίον ταραξιών.
Την ίδια ώρα, στη χώρα έχουν εμφανιστεί κρούσματα σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας και η κυβέρνηση, για να τα αντιμετωπίσει, έχει σφαγιάσει περισσότερα από 110.000 ζώα.
Τα κορεατικά συνδικάτα διεκδικούν πενθήμερη εργασία, αύξηση μισθών και ανάσχεση των ιδιωτικοποιήσεων. Στην απεργία, που ξεκινά την Τετάρτη, αναμένεται να λάβουν μέρος 70.000 εργαζόμενοι -προσωπικό νοσοκομείων, εργάτες και 10.000 αυτοκινητιστές.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.