Δεν σχηματίζει αυτοδύναμη κυβέρνηση το Φιάννα Φέιλ στην Ιρλανδία
Παρόλη τη επιτυχή εκλογική πορεία του στις Ιρλανδικές εκλογές, ο Μπέρτι Αχερν δεν κατάφερε να εξασφαλίσει για το Φιάννα Φέιλ αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα συνεργαστεί -πιθανώς- με το κόμμα των Προοδευτικών Δημοκρατών.
Παρόλη τη θριαμβευτική εκλογική πορεία του στις Ιρλανδικές εκλογές ο Μπέρτι Αχερν δεν κατάφερε να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση και θα συνεργαστεί -πιθανώς- με το κόμμα των Προοδευτικών Δημοκρατών, με τους οποίους ήδη συνεργαζόταν στην προηγούμενη κυβέρνηση της χώρας, όπως μεταδίδει το BBC.
Βάσει των εκλογικών αποτελεσμάτων, ανοδική ήταν η πορεία και του Σιν Φέιν, η πολιτική πτέρυγα του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού (IRA), το οποίο φαίνεται να έχει αυξήσει τις έδρες του από μία σε πέντε.
Ο μεγαλύτερος χαμένος των βουλευτικών εκλογών στην Ιρλανδία είναι ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου κόμματος Φάιν Γκέιλ, Μάικλ Νούναν, ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την παραίτησή του. Η πορεία του κόμματος Φάιν Γκέιλ ήταν η χειρότερη από το 1948, όταν είχε χάσει το ένα τρίτο των εδρών του στο κοινοβούλιο.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα των ιρλανδικών εκλογών, για τις 165 από τις 166 έδρες του κοινοβουλίου, έχουν ως εξής:
Ο πρωθυπουργός Μπέρτι Αχερν δήλωσε ότι θεωρεί απίθανο τον σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης και διευκρίνισε ότι δεν ελπίζει να κερδίσουν περισσότερες από 80 με 81 έδρες. Πρόσθεσε, επίσης, ότι δεν έχει πρόβλημα ανανέωσης της μέχρι σήμερα κυβερνητικής του συνεργασίας με το κόμμα των Προοδευτικών Δημοκρατών, οι οποίοι διέθεταν τέσσερις έδρες στην προηγούμενη βουλή.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.