«Κλίμα Ιμίων» φτιάχνει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον Ν.Κωνσταντόπουλο
Δημιουργία σκηνικού εθνικής κρίσης, «κλίματος Ιμίων» όπως λέει, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Ν.Κωνσταντόπουλος. Πάντως, δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ασκεί κριτική για το θέμα του ευρωστρατού.
28
Δημιουργία σκηνικού εθνικής κρίσης, «κλίματος Ιμίων» όπως λέει, καταλογίζει στην κυβέρνηση ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Νίκος Κωνσταντόπουλος, μετά την επίκληση από τον πρωθυπουργό της ανάγκης για εθνική ομοψυψία, καθώς τα εθνικά θέματα βρίσκονται σε κρίσιμη καμπή.
«Γιατί, αλήθεια, λέγονται τώρα αυτά και λέγονται έτσι, με μία περιρρέουσα ατμόσφαιρα διαρροών, που φτιάχνει κλίμα Ιμίων; Έλλειψη διορατικότητας; Ή παιχνίδια σκοπιμότητας;» διερωτάται ο κ. Κωνσταντόπουλος σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η κυριακάτικη Αυγή.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΥΝ «η κυβέρνηση γυρίζει το παιχνίδι σε ένα περίεργο μπιλιάρδο κομματικών και προσωπικών κινήσεων για να φτιάξει κλίμα, τόσο για τις εκλογές όσο και για τη διαδοχή».
Πάντως, ο ίδιος δεν κρύβει την ανησυχία του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό και ασκεί κριτική για την τακτική που ακολούθησε η κυβέρνηση στο θέμα του ευρωστρατού, για το οποίο επισημαίνει ότι «η αναγκαστική καταφυγή στο βέτο θα επιδεινώσει και θα δυσκολέψει την κατάσταση».
Τέλος, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Κώστα Σημίτη να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τα μεγάλα εθνικά θέματα λέει ότι «η συνεννόηση, η ενημέρωση, η ανταλλαγή απόψεων δεν εξασφαλίζονται έτσι, με διαδοχικά 45λεπτα για κάθε πολιτικό αρχηγό».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Γεροβασίλη για υποκλοπές: Δεν είναι δικαιοσύνη αυτή που δεν σέβεται του δικαστές της
- Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε στους «16» του Masters της Μαδρίτης – Ισχυρός ο επόμενος αντίπαλος (vid)
- Αυτή 18, αυτός 37: «Ο Μέριλιν Μάνσον με κακοποιούσε φρικτά» – Το ναζιστικό μαστίγιο, οι πρακτικές αίρεσης
- Οι Αθώοι: Μια αλήθεια που παραμένει καλά κρυμμένη
- Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης και η διεφθαρμένη κυβέρνησή του πρέπει να φύγουν – Αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή
- Βάρρας για απάτες στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Όταν «κόλλησε» η τεχνική λύση, βρήκαν τις εικονικές κληρονομιές
- Με χειμωνιάτικο καιρό η Πρωτομαγιά- «Επιβεβαιώνεται η ψυχρή εισβολή» λέει ο Θοδωρής Κολυδάς
- Μαρτίνεθ: «Ο στόχος του Παναθηναϊκού είναι αυτός που έρχεται μετά τα play offs…»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442