25

Διήμερη επίσκεψη στη Γιουγκοσλαβία πραγματοποιεί από την Πέμπτη το πρωί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού έπειτα από 16 χρόνια στη γειτονική χώρα. Στόχος των επαφών του με τη γιουγκοσλαβική ηγεσία είναι ένα νέο ξεκίνημα στη βαλκανική πολιτική της Ελλάδας.

Στο Βελιγράδι, ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον Γιουγκοσλάβο ομόλογό του, Ντράγκισα Πέσιτς, τον πρόεδρο της Γιουγκοσλαβίας, Βόισλαβ Κοστούνιτσα, τον αντιπρόεδρο της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Μίρολιουμπ Λάμπους, τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Ζόραν Τζίντζιτς και τον πρόεδρο της Κάτω Βουλής της Γιουγκοσλαβίας, Ντράγκολιουμπ Μιτσούνοβιτς. Στο Βελιγράδι σήμερα θα μεταβεί και ο πρόεδρος του Μαυροβουνίου, Μίλο Τζουγκάνοβιτς, προκειμένου να έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Κατά τη διήμερη επίσκεψή του στη γιουγκοσλαβική πρωτεύουσα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης θα γίνει δεκτός από τον Πατριάρχη της Σερβίας, Παύλο, ενώ θα πάρει μέρος και στη συνάντηση Γιουγκοσλάβων και Ελλήνων επιχειρηματιών, σε ξενοδοχείο του Βελιγραδίου. Ο πρωθυπουργός θα επιστρέψει αύριο το απόγευμα στην Αθήνα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας