Ο Αραφάτ πρέπει να συμμετέχει στην ειρηνευτική διαδικασία, επισημαίνει το ΥΠΕΞ
Καταδικάζει τη νέα τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση και επαναβεβαιώνει το ρόλο του Γιασέρ Αραφάτ και την ανάγκη συμμετοχής του στις ειρηνευτικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Π.Μπεγλίτης.
53
Καταδικάζει τη νέα τρομοκρατική επίθεση, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο αθώων πολιτών στο Ισραήλ, η ελληνική κυβέρνηση και επαναβεβαιώνει το ρόλο του Γιασέρ Αραφάτ και την ανάγκη συμμετοχής του στις ειρηνευτικές διαδικασίες, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Παναγιώτης Μπεγλίτης την Τετάρτη, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μπεγλίτης εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Μέση Ανατολή βρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη φάση, καθώς η νέα επίθεση ανοίγει ένα νέο κύκλο βίας και αίματος, την ώρα που φαινόταν ότι υπήρχαν δυνατότητες για την επανέναρξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.
«Γνωρίζουμε ότι ο Πρόεδρος Αραφάτ κατήγγειλε την τρομοκρατική ενέργεια και πιστεύουμε ότι και στη νέα περίοδο έχει πολύ σημαντικό ρόλο» σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου εξωτερικών και επισήμανε ότι «είναι αδιέξοδη η προσέγγιση της ισραηλινής κυβέρνησης για απομάκρυνση του Προέδρου Αραφάτ από την ειρηνευτική διαδικασία».
Επιπλέον, ο κ. Μπεγλίτης αναφέρθηκε στην απόφαση της ΕΕ να κατατάξει στις τρομοκρατικές οργανώσεις το PKK και DHKP-C. Ερωτηθείς τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση, καθώς αμφότερες οι ομάδες αυτές έχουν γραφεία στην Αθήνα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, δήλωσε ότι οι εν λόγω οργανώσεις χαρακτηρίζονταν πάντα από την ελληνική κυβέρνηση ως παράνομες και ουδέποτε επετράπη να έχουν γραφεία στην χώρα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βασιλιάς Κάρολος: Επισκέπτεται τις ΗΠΑ στη σκιά του πολέμου στο Ιράν και του περιστατικού των πυροβολισμών
- Ένωση Διοικητικών Δικαστών για φθορές στο Εφετείο: Καταγγέλλει έλλειψη επαρκών μέτρων φύλαξης
- Ολυμπιακός: Κυκλοφορούν τα εισιτήρια για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης»
- Χριστίνα Παππά: «Η γυναίκα που βοήθησα, μου έστειλε μήνυμα «θα πεθάνεις»
- Εγκαινιάστηκε ο νέος λιμένας Ιτέας
- Ανδρουλάκης: Η υπόθεση των υποκλοπών ενταφιάζεται για μια ακόμη φορά – Εκτακτη συνέντευξη Τύπου
- Υποκλοπές: Προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια προαναγγέλλει ο Κεσσές – «Δυστοπία η απόφαση του Αρείου Πάγου»
- Ο Δουβίκας είναι δεύτερος σκόρερ στη Serie A, αλλά κρατάει χαμηλούς τόνους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442