Νέες προσπάθειες για άρση του αδιεξόδου σχετικά με την αποστολή του ΟΗΕ στη Τζενίν
Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας επανεξετάζει τη Μ.Τρίτη το ζήτημα της ερευνητικής αποστολής του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν. Τα Ηνωμένα Έθνη συνεχίζουν τις πιέσεις τους για το ζήτημα, αλλά το Ισραήλ δεν φαίνεται να αίρει τις αντιρρήσεις του.
Το ζήτημα της ερευνητικής αποστολής του ΟΗΕ στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζενίν απασχολεί το συμβούλιο ασφαλείας του Ισραήλ τη Μ.Τρίτη. Ο Ισραηλινός υπουργός Επικοινωνιών, Ρέβεν Ρίβλιν, προειδοποίησε πάντως ότι δεν θα επιτραπεί στην επιτροπή αυτή να μεταβεί στη Τζενίν εάν δεν τροποποιηθεί η εντολή που έχει λάβει από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν.
«Το Ισραήλ δεν θα συνεργαστεί με την επιτροπή αυτή αν ο ΓΓ του ΟΗΕ επιμείνει στη θέση του για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα εργαστεί η ομάδα των ειδικών. Το Ισραήλ δεν θα δεχτεί να τεθεί σε μία επικίνδυνη κατάσταση, όπου τα συμπεράσματα της επιτροπής αυτής θα είναι γνωστά εκ των προτέρων», τόνισε ο Ρίβλιν.
Τα Ηνωμένα Έθνη ανέβαλαν για τρίτη φορά τη Μ.Δευτέρα την αναχώρηση της ομάδας των ειδικών για την Ιερουσαλήμ, καθώς περιμένουν το πράσινο φως από την ισραηλινή κυβέρνηση. Πάντως, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συνεχίσει σήμερα το απόγευμα τις διαβουλεύσεις, σχετικά με την αποστολή.
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έδωσε τη Μ.Δευτέρα στον ΓΓ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν άλλη μία ημέρα προθεσμία προκειμένου να βρει λύση στο αδιέξοδο με το Ισραήλ για την αποστολή των εμπειρογνωμόνων στη Δυτική Όχθη.
Από την πλευρά τους, οι ΗΠΑ, δια στόματος του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρμεντ Ρίτσαρντ Μπάουτσερ, εξέφρασαν την ελπίδα τους ότι «η αποστολή του ΟΗΕ για την Τζενίν θα μπορέσει να αναχωρήσει το συντομότερο δυνατόν» για να προβεί «σε μια πλήρη και αμερόληπτη εκτίμηση» για τα γεγονότα στο παλαιστινιακό καταυλισμό της Τζενίν.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.